Ülker Grubu Aksaray’a Dev Bir Yatırım Düşünüyor

Hayvancılığın Adı Sadece Cazibe Kaldı

Hastaneden Dönen Aile Kaza Geçirdi: 1 Ölü, 5 Yaralı

Eşmekaya Sazlığı Kurumaya Yüz Tuttu

8 Yaşındaki Kıza Tecavüz Eden Zanlıya Linç Girişimi

26 Eylül 2010 Pazar

Aksaray'ın Sultanhanı Beldesi'nde, Okuldan Çıkıp Evine Gitmekte Olan Sultanhanı İlköğretim Okulu 2'nci Sınıf Öğrencisi 8 Yaşındaki İ.s.'nin, Yanına Yaklaşarak, 'annen Seni Bekliyor' Diyerek Kandıran, Issız Bir Alanda İ.s.'ye Tecavüz Ettiği Öne Sürülen 24 Yaşındaki Cuma Atar Yakalandı. Cuma Atar'ın Yakalandığını Duyan Belde Halkı da Jandarma Karakolu'nun Önünde Toplanarak Atar'ı Linç Etmek İstedi. Karakol Binasına Girmek İsteyenleri Havaya Uyarı Ateşi Açarak Önleyen Jandarma Ekipleri, Atar'ı Gizlice İl Jandarma Komutanlığı'na Getirdi.

Aksaray'ın Sultanhanı Beldesi'nde, okuldan çıkıp evine gitmekte olan Sultanhanı İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki İ.S.'nin, yanına yaklaşarak, 'Annen seni bekliyor' diyerek kandıran, ıssız bir alanda İ.S.'ye tecavüz ettiği öne sürülen 24 yaşındaki Cuma Atar yakalandı. Cuma Atar'ın yakalandığını duyan belde halkı da Jandarma Karakolu'nun önünde toplanarak Atar'ı linç etmek istedi. Karakol binasına girmek isteyenleri havaya uyarı ateşi açarak önleyen Jandarma ekipleri, Atar'ı gizlice İl Jandarma Komutanlığı'na getirdi.



OKUL DÖNÜŞÜ TECAVÜZ

Sultanhanı İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki İ.S., 22 Eylül Çarşamba günü saat 18.00 sıralarında okuldan çıkarak evine gitmek için yola çıktı. İ.S., okuldan biraz uzaklaştıktan sonra yanına motosikletli bir genç yaklaştı. 'Annen seni bekliyor' diyerek İ.S.'yi kandıran genç, kızı yanına alarak ıssız bir alana götürdü. Saldırgan burada ilk olarak tecavüze yeltendi. Başarısız olunca da ters ilişki de bulunarak küçük kıza tecavüz etti. Saldırgan kanlar içinde kalan İ.S.'yi kullanılmayan bir değirmenin yanına bırakıp kaçtı. Gözyaşları içinde eve gelen İ.S., durumu ailesine anlattı. Ailesi de durumu jandarmaya bildirdi. Aksaray Devlet Hastanesi'ne getirilen İ.S., kadın ve doğum uzmanı doktoru tarafından muayene edildi. Yapılan muayenede saldırganın İ.S. ile ters ilişkiye girdiği saptandı. Bunun üzerine İ.S. tedavi altına alındı.


ZANLI, KIZIN İFADESİ SAYESİNDE YAKALANDI

İ.S.'nin jandarmaya verdiği ilk ifadesinde de "Okuldan çıkıp eve gidiyordum. Yanıma 20-25 yaşlarında bir ağabey, motosikletiyle yaklaştı. Ağabey bizim kasabada oturuyor. Ama kim olduğunu bilmiyorum. Görsem tanırım. Bana 'Annen seni bekliyor' dedi. Ben de motosiklete bindim. Biraz gittikten sonra bakkaldaki bir ağabeyle konuştu. Sonra ıssız bir yere götürüp tecavüz etti. Daha sonra kullanılmayan değirmenin oraya bıraktı" dedi.

İ.S.'nin alınan ifadesinden sonra Aksaray İl Jandarma Komutanlığı 25 kişilik özel bir ekip kurdu. İlk olarak İ.S.'nin ifadesinde belirttiği bakkala giderek orada çalışan kişiyle temasa geçti. Jandarma, yapılan görüşmenin ardından saldırganın beldede süt toplayan bir kişinin yanında çalışan 24 yaşındaki, bekar, Cuma Atar olduğunu belirledi. Cuma Atar, bugün akşam saatlerinde evinde gözaltına alındı. Atar, sorgulanmak üzere Sultanhanı Jandarma Karakolu'na getirildi.



BİN KİŞİ ZANLIYI LİNÇ ETMEK İSTEDİ

İ.S.'ye tecavüz eden kişinin Cuma Atar olduğunu ve yakalandığını öğrenen belde halkı ise saat 21.00 sıralarında Jandarma Karakolu'nun önünde toplanmaya başladı. Karakolun önünde toplananların sayısı bir anda artarak yaklaşık bin kişiye kadar ulaştı. Cuma Atar'ı linç etmek isteyen grup, 'Sapığı bize verin' şeklinde slogan attı. Ardından zorla karakol binasına girmeye kalktı. Jandarma da havaya uyarı ateşi açarak binaya girmek isteyenleri önlemeye çalışdı. Ardından Aksaray merkezinden 3 TİM takviye ekip geldi. Kalabalığın öfkesi giderek artınca, jandarma da gizlice, askeri araçla Cuma Atar'ı karakoldan çıkararak İl Jandarma Komutanlığı'na getirdi.

Jandarma ekipleri, Atar'ın karakolda olmadığını söylemesine rağmen, grup ikna olmayınca, jandarma grubu temsilen beldede görev yapan imam ile bir kişiyi temsilci olarak seçip, karakolun içini gezdirdi. Temsilcilerin, arkadaşlarına Cuma Atar'ın olmadığını söylemesine rağmen, belde halkı karakolun önünden ayrılmadı. Jandarma, öfkeli kalabalığı hala sakinleştirmeye çalışırken, aralarından diğer bir grup da zanlının sağlık kontrolüne getirileceği düşüncesiyle Aksaray Devlet Hastanesi'nin önünde beklemeye başladı.

Aksaray Devlet Hastanesi'nde tedavi sağlık kontrolü yapılan İ.S.'nin Ankara'ya sevk edildiği öğrenildi.

*** Yorumlarınızı Eklemek İçin Yorumlama Biçminden Anonimi seçip Yorum Yapabilirsiniz. Google üyeleri giriş yaptıktan sonra da yorum ekleyebilirler

0 yorum:

Yorum Gönder