Ülker Grubu Aksaray’a Dev Bir Yatırım Düşünüyor

Hayvancılığın Adı Sadece Cazibe Kaldı

Hastaneden Dönen Aile Kaza Geçirdi: 1 Ölü, 5 Yaralı

Eşmekaya Sazlığı Kurumaya Yüz Tuttu

Akmek’te Sertifika Sevinci

24 Eylül 2010 Cuma

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta’nın en önemli projelerinden biri olan AKMEK’te 2010 yılı 2. dönem kurslarında 77 hanım kursiyere sertifikaları verildi.
 
Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta’nın en önemli projelerinden biri olan AKMEK’te 2010 yılı 2. dönem kurslarında 77 hanım kursiyere sertifikaları verildi.
Yaklaşık 3 ay boyunca Aksaray Belediyesi Meslek Edindirme Kurusu’nda Çeyiz ürünleri hazırlama, kurdela nakışı,çini işlemeciliği,bilgisayar ve tezhip eğitimi gören hanım kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

Aksaray Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen törene Belediye Başkanı Nevzat Palta, Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, Halk Eğitim Müdürü Azmi Arı,  kurs eğitmenleri ile kursiyerler katıldı.

En haz aldığı işlerin başında AKMEK’in geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Palta, kursa katılan bayanların şanslı olduğunu belirtti.

Kursa gelerek meslek öğrenen bayanların diğer taraftan zamanını da verimli ve dolu kullandığını hatırlatan Başkan Nevzat Palta, konuşmasında şu görüşlere yer verdi “ Aksaray Belediyesi AKMEK olarak birkaç yıldır hakikaten çok güzel hizmetlere imza attık.Bu bizim için bir onur ve gurur kaynağıdır.Burada bize her zaman destek olan Milli eğitim ve halk eğitim müdürlüğümüze yürekten teşekkür ediyorum.Teknik ve lojistik anlamda bize destek veriyorlar.Biz burayı kurduktan sonra değişik kurslar açtık ve verdiğimiz emeğin karşılığını aldığımız gördük.Bu karşılık nedir? İnsanların kurslarımıza olan ilgisidir. Kursa gelen öğrencilerin bir şeyler öğrenme istek ve gayretleridir. Kursları bitirdikten sonra kursiyer kardeşlerimizin memnuniyeti bizim bu işi doğru yaptığımızın bir göstergesidir.2009 seçimlerinde sonra zaten söz vermiştik AKMEK’i güçlendireceğiz, kurlarımızın sayısını artıracağız diye bir söz vermiştik. Güzel mekanlar oluşturduk.Kursiyerlerimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için spor salonlarından kafeteryasına kadar bir çok yenilik getirdik.Aksaray Belediyesi Meslek Edindirme Kursları olarak 567 kişiye  kurs vermişiz.Bu rakam az bir rakam değil.Kısa sürede yapılan bir hizmet bu.Dolayısıyla 567 hanım kardeşimiz AKMEK’te hem meslek edindi hem de zamanını en iyi şekilde değerlendirdi.Çeyiz ürünleri kursunda 15 kişi , Kurdele nakışında 10 kişi, çini işlemeciliğinde 9 kişi, bilgisayarda 26 kişi, tezhipte 17 kişi olmak üzere toplam 77 hanım kardeşimize sertifikalarını vereceğiz.Bu kurslar çok önemli ama asıl önemli olan nokta bayanların kendine meslek edinmeleridir. Bu kursa gelenler şanslı. Zira kursa gelmeselerdi Televizyon başında boşa zaman geçireceklerdi. Bilhassa sabah programlarının içi son derece boştur. Bu programlarla insanlarımızın zamanı heba ediliyor” dedi.       
            
Belediye Başkanı Nevzat Palta, kursların düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti. Konuşmaların ardından 77 kursiyere sertifikaları verildi.

0 yorum:

Yorum Gönder