Ülker Grubu Aksaray’a Dev Bir Yatırım Düşünüyor

Hayvancılığın Adı Sadece Cazibe Kaldı

Hastaneden Dönen Aile Kaza Geçirdi: 1 Ölü, 5 Yaralı

Eşmekaya Sazlığı Kurumaya Yüz Tuttu

Aksaray'ın ilk Valisi Rıdvan Yenişen vefat etti

19 Eylül 2010 Pazar

Bursa'da görev yaptığı süreç içinde eğitim ve kaçak yapılaşmanın önlenmesi için çalışmalara imza atan Vali Rıdvan Yenişen (68), vefat etti.




Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören Yenişen, Ankara'da yaşamını yitirdi. Yenişen'in cenazesi, memleketi Kocaeli'nin Uzuntarla Köyü'nde bugün öğle namazının ardından defnedilecek. Kocaeli'de 1942 yılında doğan Yenişen, Bursa'da görev yaptığı 1995 yılında İstanbul Valiliği'ne atanmıştı.




Rıdvan Yenişen, 1942 yılında Kocaeli, İzmit'te doğdu. Sakarya, Arifiye İlköğretim mezunudur. Liseyi Kocaeli’de bitirdi. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden ilköğretim öğretmenliği yaptı.

1968 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu, 51. Dönem Kaymakamlık Kursu’nu birincilikle bitirerek Artvin - Borçka, Konya-Cihanbeyli, Şırnak - Silopi ilçelerinde kaymakamlık yaptı.

TRT Genel Sekreter Yardımcılığı, Seka Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu, daha sonra Diyarbakır - Kulp, Ordu - Aybastı kaymakamlıkları ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Daha sonra 1985 yılında İstanbul Vali Yardımcılığı'na atandı. Aksaray Valisi'yken Kayseri Valiliği’ne, ardından da Bursa'ya atandı.

1 Kasım 1995 tarihinde İstanbul Vali Vekilliği'ne, 8 Nisan 1996 tarihinde Valiler Kararnamesi ile İstanbul Valiliği'ne atandı. Şu an da Merkez Valisi olarak görev yapıyordu. Rıdvan Yenişen, evli ve iki kız çocuğu babası..

0 yorum:

Yorum Gönder