Ülker Grubu Aksaray’a Dev Bir Yatırım Düşünüyor

Hayvancılığın Adı Sadece Cazibe Kaldı

Hastaneden Dönen Aile Kaza Geçirdi: 1 Ölü, 5 Yaralı

Eşmekaya Sazlığı Kurumaya Yüz Tuttu

Hırkatol’un Örnek Muhtarı

23 Eylül 2010 Perşembe

Aksaray Merkeze Bağlı Hırkatol Köyünün Muhtarı Halil İbrahim Tosun yaptığı çalışmalarla örnek oluyor.
Aksaray Merkeze Bağlı Hırkatol Köyünün Muhtarı Halil İbrahim Tosun yaptığı çalışmalarla örnek oluyor. Başlatılan kilitli taş seferberliğinde köyüne 6 bin metrekare taş döşemesi yaptıran muhtar bir hayırseverin desteğiyle köy mezarlığını örnek bir görünüme kavuşturdu. Mezarlıkta düzenlemenin yanı sıra damlama sulama sistemi yapılarak yüzlerce fidan dikildi. Muhtarın yeni hedefi köye girişte bulunan 5 kilometrelik alanı asfaltlatmak.

Vali Orhan Alimoğlu önderliğinde başlatılan kilitli taş seferberliğinde büyük bir sorumluluk üstlenerek köylerine hizmet için yarışa giren muhtarlar maddi manevi tüm imkanları seferber ettiler. Kilitli taşın döşenmesinde bir çok muhtar köylülerinden destek alırken kalan kısmı ise kendi ceplerinden karşılayarak köylerine kilitli taş hizmetinin gelmesini sağlıyorlar. Köyüne 6 bin metrekare kilitli taş döşenmesini sağlayan ve 2 bin metrekare kilitli taş daha almak için girişimler yapan Hırkatol Köyü Muhtarı Halil İbrahim Tosun kilitli taş hizmetinin yanında köy mezarlığını da güzel bir görünüme kavuşturdu. Bir hayırseverin desteği ile köy mezarlığında çalışmalar yapan muhtar Halil İbrahim Tosun, “Köyümüzün bir hayırseverinin desteği ile köy mezarlığımıza önce su getirdik. Bununla da yetinmeyip yüzlerce filan alıp mezarlığa diktik. Ayrıca mezarlığın duvarından kapısına ve iç düzenlemesine kadar her yerini yaptık. Dikilen fidanlarında tutması ve büyümesi için tüm ağaçları damla sulama sistemi ile suluyoruz. Mezarlığımız kısa süre içinde çok güzel bir görünüme kavuşacaktır.”dedi.

6 bin metrekare kilitli taş döşediğini 2 bin metrekare daha döşeneceğini ifade eden Muhtar Halil İbrahim Tosun, “Köyümüzün büyük bir bölümünü vatandaşımızın, gurbetçilerimizin desteği ile kilitli parke yaptık. Ancak köy girişinde kötü olan yaklaşık 5 kilometrelik bir yolumuz var. Bunun için çalışmalar yapıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu bölgeyi de asfaltlayıp köy giriş ve çıkışını da güzelleştireceğiz.”dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder