Ülker Grubu Aksaray’a Dev Bir Yatırım Düşünüyor

Hayvancılığın Adı Sadece Cazibe Kaldı

Hastaneden Dönen Aile Kaza Geçirdi: 1 Ölü, 5 Yaralı

Eşmekaya Sazlığı Kurumaya Yüz Tuttu

Rıdvan Yenişen, Memleketi Kocaeli'de Toprağa Verildi

20 Eylül 2010 Pazartesi

Ankara'da vefat eden eski Aksaray Valisi Rıdvan Yenişen, memleketi Kocaeli'de toprağa verildi.
Kartepe ilçesi Uzuntarla Mahallesi'ndeki Uzuntarla Merkez Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde Yenişen'in eşi ve diğer yakınları taziyeleri kabul etti.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, törende yaptığı konuşmada, Yenişen'in herkesin gıptayla baktığı, meslek camiası içerisinde kariyer ve insani vasıflar olarak örnek alınan bir kişi olduğunu söyledi.
'Yenişen'in meslek camiasındaki en güzel ve en iyi ağabeylerden biri olduğunu' ifade eden Topaca, şöyle devam etti:

'Ben kendisiyle çalışma şerefine nail olamadım. Ancak uzaktan izlediğimiz, gördüğümüz kadarıyla her zaman kendisinden ilham aldık. 'Tabi her nefis ölümü tadacaktır. Bizim dinimizin, inancımızın gereği bu. Bu şekilde çok güzel anılarla ölümü tatmak iyi bir isim bırakarak mesleki kariyerinde en üst noktalara çıkarak hakkın rahmetine kavuşmak çok güzel bir şey. O yönüyle biz her zaman kendisine saygı duyduk. İnşallah meslek camiasında, ülkemizde, Kocaeli'de, Uzuntarla'da onun hatırası her zaman yaşayacaktır. Acımız büyük. Ben muhterem hanımefendiye çocuklarına yakınlarına, dostlarına sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun.'
Yenişen'in cenazesi, ikindi vakti kılınan namazın ardından Uzuntarla Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Törene, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, eski devlet bakanlarından Akın Gönen, Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan ile Yenişen ailesinin yakınları katıldı.


- RIDVAN YENİŞEN-
1942 yılında Kocaeli'de dünyaya gelen Yenişen, 1968 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra 51. Dönem Kaymakamlık Kursunu birincilikle bitirerek Artvin'in Borçka, Konya'ın Cihanbeyli ve Şırnak-Silopi ilçelerinde kaymakamlık yapmıştır.
TRT Genel Sekreter Yardımcılığı, Seka Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulunan Yenişen, Diyarbakır'ın Kulp, Ordu'nun Aybastı ilçelerinde kaymakamlık yaptıktan sonra, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanmıştır.
1985 yılında İstanbul Vali Yardımcılığına atanan Yenişen, daha sonra sırasıyla Aksaray, Kayseri, Bursa ve İstanbul valiliği yapmıştır.
Yenişen, evli ve 2 çocuk babasıydı.

0 yorum:

Yorum Gönder