Ülker Grubu Aksaray’a Dev Bir Yatırım Düşünüyor

Hayvancılığın Adı Sadece Cazibe Kaldı

Hastaneden Dönen Aile Kaza Geçirdi: 1 Ölü, 5 Yaralı

Eşmekaya Sazlığı Kurumaya Yüz Tuttu

Osmanlıca Okuma Ve Yazma Kursu Düzenleniyor

3 Ekim 2010 Pazar

Aksaray Belediyesi, daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda vatandaşlardan gelen talep üzerine Osmanlıca okuma ve yazma kursu düzenliyor.

Aksaray’da düzenlediği sosyal ve kültürel faaliyetlerle ilklere damgasını vuran Aksaray Belediyesi, daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda vatandaşlardan gelen talep üzerine Osmanlıca okuma ve yazma kursu düzenliyor.

Aksaray’da ilk kez Belediye Başkanı Nevzat Palta döneminde başlatılan ve AKMEK ile Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen Osmanlıca Okuma ve Yazma Kursunun bu yıl 4.sü düzenleniyor.
Osmanlıca kurslarının yeniden düzenlenecek olması vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Yeni kurs için kayıtlar başladı. Osmanlıca okuma ve yazma kursuna kayıt yaptırmak isteyenler Aksaray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne müracaat ederek Kayıt formu, Nüfus cüzdan fotokopisi ve İki adet vesikalık fotoğrafla kayıt yaptırabilecekler.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Osmanlıca Okuma yazma kursları ile Aksaray’da bir ilki geçekleştirdiklerini ve bunu devam ettirdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Bu kursları açmadan önce kamuoyu ve hemşerilerimizle paylaşsaydık ben inanıyorum ki Osmanlıca öğrenmenin faydası daha iyi anlaşılırdı. Aksaray Belediyesi olarak geçmiş yıllarda özellikle Osmanlıca ile ilgili ciddi talepler oldu. Yine sevgili hemşerilerimizin talepleri doğrultusunda kurslar açtık sertifikalar verdik. Geçen yıllarda açtığımız kurslarda yine beni böyle heyecanlandıran ve merak uyandıran şey ise kursumuza hiç ummadığımız insanlar, öğretmenden tutunda doktorundan ve serbest meslekten kardeşlerimizin katılmasıdır. Bu kardeşlerimizin Osmanlıca kursuna katılıp belge almaya hak kazandığını görünce çok sevinmiştim. Osmanlıca Türkçesinin her Türk genci tarafından bilinmesinin ne kadar büyük anlam ifade ettiğini Türkiye’de entelektüel  dediğimiz  kişilerin ağzından duymakta ayrıca bir hazdır.  Sonuçta kültürümüzü ve değerlerimizi bileceğiz. Sayın Başbakanımızın dediği gibi “Biz yeni yetme bir devlet falan değiliz”.Bizim böyle geçmişimize baktığınız zaman Tarihi geçmişi ile her şeyi ile büyük bir devletiz. En son 6-7 asırdır Osmanlı dünyada hüküm sürmüştür. Bu ciddi bir medeniyettir. Biz böyle bir maziye sahip ülkeyiz. Osmanlıca sonuçta bir Türkçe, O eserleri okuyabilecek anlayabilecek insanlar olmalı. 3 ay gibi kısa bir süre içinde en azından yazılan bir metni okuyabilecek noktaya gelir diye düşünüyorum. Osmanlıca kursundan çok haz aldığımı söyleyebilirim. Gönlü ve yüreği güzel insanlarımızın bu kursa ilgi göstermesi bizim için sevindiricidir. Bu yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Onun için diyorum biz doğru yoldayız. Bizim bu yaptığımız hizmet geçmişle geleceğe köprü kurmaktır. İnşallah bunu sağlamış olacağız”dedi.