Ülker Grubu Aksaray’a Dev Bir Yatırım Düşünüyor

Hayvancılığın Adı Sadece Cazibe Kaldı

Hastaneden Dönen Aile Kaza Geçirdi: 1 Ölü, 5 Yaralı

Eşmekaya Sazlığı Kurumaya Yüz Tuttu

Yeni Aksarayspor Hentbol'da "D" Gurubu'nda Mücadele Edecek

20 Eylül 2010 Pazartesi

Türkiye Hentbol Federasyonu Erkekler 1. Ligi'nde Kuralar Çekildi. 39 Erkek 20 Bayan Takımın Mücadele Edeceği 1. Lig'de Yeni Aksarayspor Erkekler "D" Gurubunda Yer Aldı.

Türkiye Hentbol Federasyonu Erkekler 1. Ligi'nde kuralar çekildi. 39 Erkek 20 bayan takımın mücadele edeceği 1. Lig'de Selçuklu Belediyespor Erkekler "D" gurubunda yer aldı.

Türkiye Hentbol Federasyonu'nun Ankara'da bulunan idari binasında yapılan kura çekiminde Selçuklu Belediyespor takımını antrenör ve il temsilcisi Hasan Bakır ile Hentbol Şube Sorumlusu Serhat Yaya ile Kulüp Başkan Yardımcısı Ahmet Odabaşı temsil ettiler.

Temsilcimiz 68 Aksarayspor ile birlikte "D" gurubunda Türkiye Hentbol Federasyonu ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hentbol Federasyonu arasında yapılan protokol gereği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Beşparmakspor Erkek Takımı da yer aldı.

Kura sonucunda "D" Grubunu; Adana Çukobirlik, Adana RAL Spor, Yeni Aksarayspor, İstanbul Anafen Koleji, Kayseri Atlas Eğitimspor, Kayseri İl özel İdaresi, Konya Selçuklu Belediyespor, Beşparmakspor, 51 Niğdespor, Sakarya Büyükşehir Belediyespor takımları oluşturdu.

Kura çekimini değerlendiren Selçuklu Belediyespor Hentbol Şube Sorumlusu Serhat Yaya, "Güçlü bir gurupta mücadele edeceğiz. Hentbol'da uluslar arası müsabakalarda ülkemizi temsil etmiş ve Türkiye Şampiyonu olmuş bir takımımız var. Hedefimiz geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz başarıyı bu yıl bir basamak daha yukarıya taşımaktır. Önümüzdeki dönem Kıbrıs Beşparmakspor takımı da rakiplerimiz arasında yer alıyor. Mücadele dolu bir lig olacak. 1. Ligde mücadele edecek tüm takımlara başarılar diliyorum." dedi.

Müsabakaların tarihleri ve oynanacağı salonlar Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından daha sonra ilan edilecek.

Kaçak Akaryakıt Operasyonunda Aksaray Vergi Dairesi Müdürü, Adliyeye Sevk Edildi (Video)

Aksaray'da polis ve jandarma tarafından yapılan kaçak akaryakıt operasyonunda aralarında Aksaray Vergi Dairesi Müdürü Necmi Okuyucu'nun da bulunduğu 16 kişi yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, piyasaya kaçak akaryakıt süren bir şebekenin olduğu ihbarını aldı. 6 ay süren çalışmanın ardından polis ve jandarma, 15 Eylül Çarşamba günü sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda da 75 ton kaçak akaryakıt ile akaryakıtın muhafaza ve piyasaya sürülmesinde kullanılan yeraltı düzenekleri ele geçirildi. Operasyon kapsamında Aksaray Vergi Dairesi Müdürü Necmi Okuyucu da, dün makamında 'Yardım ve yataklık yapmak, menfaat sağlamak' suçlamalarıyla polis tarafından gözaltına alındı. Yapılan sorgulamanın ardından Aksaray Vergi Dairesi Müdürü Necmi Okuyucu ile birlikte toplam 16 kişi bugün adliyeye sevk edildi.

Aksaray'da Kaçak Akaryakıt  Satan İstasyonlardan Biriside Zeybeklerdi

Ortaokulu ve Liseyi Dışarıdan Bitirdi, İlk Girdiği Sınavda Üniversiteyi Kazandı

Hatay'ın Dörtyol İlçesinde İki Çocuk Annesi Süheyla Göde, İlk Girdiği Üniversite Sınavında 458.441 Puan Alarak Aksaray Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünü Kazandı. İlkokul Mezunu Göde, Polis Memuru Mehmet Göde ile Evlendikten Sonra Dışarıdan Girdiği İlköğretim İkinci Kademeyi Bitirerek Açık Öğretim Lisesi'ne Kayıt Yaptırdı.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde iki çocuk annesi Süheyla Göde, ilk girdiği üniversite sınavında 458.441 puan alarak Aksaray Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü kazandı.

İlkokul mezunu Göde, polis memuru Mehmet Göde ile evlendikten sonra dışarıdan girdiği ilköğretim ikinci kademeyi bitirerek Açık Öğretim Lisesi'ne kayıt yaptırdı. 4 yılda oliseyi bitiren Göde, son sınıfta da dershaneye giderek ilk girdiği üniversite sınavında 458.441 puanla Aksaray Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü kazandı.

9 yaşında 4. sınıfa giden bir oğlu ile 5 yaşında bir kızı olduğunu belirten Süheyla Göde, evlendikten sonra eşinin de desteğiyle önce ortaokulu dışarıdan bitirdiğini, daha sonra açık liseye devam ettiğini anlattı. Son sınıfta okurken dershaneye devam ettiğini belirten Göde, girdiği üniversite sınavlarında 458.441 puan alarak Aksaray Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü kazanmanın sevincini yaşadığını söyledi. Göde, başarıda emeği olan başta eşi, çocukları ve FEM Dershanesi idareci ve öğretmenlerine teşekkür etti.
Okul hayatı boyunca çocuklarını ve eşini ihmal etmemek için büyük fedakarlıklar verdiğini söyleyen Göde, eşinin Dörtyol'da görev yaptığını kendinin ise Aksaray'da okuyacağını, ailesinin mağdur olmaması için eşinin tayininin Aksaray'a yapılması konusunda yetkililerden yardımcı olmalarını beklediğini söyledi.

Rıdvan Yenişen, Memleketi Kocaeli'de Toprağa Verildi

Ankara'da vefat eden eski Aksaray Valisi Rıdvan Yenişen, memleketi Kocaeli'de toprağa verildi.
Kartepe ilçesi Uzuntarla Mahallesi'ndeki Uzuntarla Merkez Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde Yenişen'in eşi ve diğer yakınları taziyeleri kabul etti.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, törende yaptığı konuşmada, Yenişen'in herkesin gıptayla baktığı, meslek camiası içerisinde kariyer ve insani vasıflar olarak örnek alınan bir kişi olduğunu söyledi.
'Yenişen'in meslek camiasındaki en güzel ve en iyi ağabeylerden biri olduğunu' ifade eden Topaca, şöyle devam etti:

'Ben kendisiyle çalışma şerefine nail olamadım. Ancak uzaktan izlediğimiz, gördüğümüz kadarıyla her zaman kendisinden ilham aldık. 'Tabi her nefis ölümü tadacaktır. Bizim dinimizin, inancımızın gereği bu. Bu şekilde çok güzel anılarla ölümü tatmak iyi bir isim bırakarak mesleki kariyerinde en üst noktalara çıkarak hakkın rahmetine kavuşmak çok güzel bir şey. O yönüyle biz her zaman kendisine saygı duyduk. İnşallah meslek camiasında, ülkemizde, Kocaeli'de, Uzuntarla'da onun hatırası her zaman yaşayacaktır. Acımız büyük. Ben muhterem hanımefendiye çocuklarına yakınlarına, dostlarına sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun.'
Yenişen'in cenazesi, ikindi vakti kılınan namazın ardından Uzuntarla Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Törene, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, eski devlet bakanlarından Akın Gönen, Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan ile Yenişen ailesinin yakınları katıldı.


- RIDVAN YENİŞEN-
1942 yılında Kocaeli'de dünyaya gelen Yenişen, 1968 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra 51. Dönem Kaymakamlık Kursunu birincilikle bitirerek Artvin'in Borçka, Konya'ın Cihanbeyli ve Şırnak-Silopi ilçelerinde kaymakamlık yapmıştır.
TRT Genel Sekreter Yardımcılığı, Seka Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulunan Yenişen, Diyarbakır'ın Kulp, Ordu'nun Aybastı ilçelerinde kaymakamlık yaptıktan sonra, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanmıştır.
1985 yılında İstanbul Vali Yardımcılığına atanan Yenişen, daha sonra sırasıyla Aksaray, Kayseri, Bursa ve İstanbul valiliği yapmıştır.
Yenişen, evli ve 2 çocuk babasıydı.