Ülker Grubu Aksaray’a Dev Bir Yatırım Düşünüyor

Hayvancılığın Adı Sadece Cazibe Kaldı

Hastaneden Dönen Aile Kaza Geçirdi: 1 Ölü, 5 Yaralı

Eşmekaya Sazlığı Kurumaya Yüz Tuttu

İçme Suyu Hattında Son Rutuşlar Yapılıyor

8 Ekim 2010 Cuma

Yeşilova Grup Köyleri İçme Suları Birliği tarafından Hasandağından Ulukışla’ya kadar uzanan içme suyu hattının yenileme çalışmaları son aşamaya geldi.
 
 
 
Yeşilova Grup Köyleri İçme Suları Birliği tarafından Hasandağından Ulukışla’ya kadar uzanan içme suyu hattının yenileme çalışmaları son aşamaya geldi. İçme suyu hattında kullanılan son model boruların 150 yıl garantili olduğu öğrenilirken 1.5 ay içinde tüm hat tamamlanmış olacak.


Aksaray Valiliğinin destekleriyle Yeşilova Grup Köyleri İçme Suları Birliği desteğiyle yapılan içme suyu hattı her yönüyle örnek teşkil ediyor. Vali Orhan Alimoğlu’nun yakından takip ettiği projenin son ayağı da artık tamamlanma aşamasına gelirken Hasandağı eteklerinde günde 360 metre içme suyu hattının döşemesi yapılıyor. Hattın yaklaşık 15 gün içinde tamamlanacağını ve çalışmaların devam ettiğini ifade eden Birlik Başkanı Emin Koçak, “Yaklaşık 2 yıldır Valimiz Orhan Alimoğlu’nun İl genel Meclisimiz ve Milletvekillerinin desteğiyle yaptığımız çalışma artık sona geldi. Hatta en kaliteli boruları kullanıyoruz. Boruların 150 yıl garantisi var. Tüm rötuşların tamamlanmasının 1 ayı bulmasını bekliyoruz.”dedi.


Bu Çalışma Türkiye’ye Örnektir

Yapılan çalışmanın Türkiye’ye örnek olduğunu ifade eden Koçak, “Valiliğimiz ve Devletimizin tüm organları bize destek oldu. Bizde muhtarlarımız, Belediye başkanlarımız ve Birliğimizin imkanlarını seferber ettik. Bu çalışma bir yardımlaşmanın, fedakarlığın eseridir. Emeği geçen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şu anda hattın %90’ında su akıyor. Geriye kalan %10’luk kısımda da en kısa sürede sularımız akacak ve proje tamamlanacak. En az 150 yıl 70 bin nüfus su sıkıntısı çekmeyecek.”dedi.

Liseye Gidemeyen Öğrencilerin Eğitim Alması Sağlanacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Lise 1.sınıfta okuması gereken öğrencilerin özellikle taşıma ve öğle yemekleri gibi çeşitli nedenlerle liseye devam edemeyen öğrencilerin tahsillerine devam etmeleri için çalışma başlattı.
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı, Lise 1.sınıfta okuması gereken öğrencilerin özellikle taşıma ve öğle yemekleri gibi çeşitli nedenlerle liseye devam edemeyen öğrencilerin tahsillerine devam etmeleri için çalışma başlattı.


Çalışmaya göre, bulunduğu yerleşim yerinde lise olmayan ve en yakın lisenin olduğu yere 5 kilometreden uzak olan belde ve köylerdeki 9. sınıf yani Lise 1 öğrencileri Aksaray merkezdeki liselerde öğrenim görmeleri için ücretsiz taşınacak. Bu öğrencilerin öğle yemekleri de verilerek teshil etmeleri planlanıyor.

Bu tür yerlerim yerlerindeki okul müdürleri görevlendirilerek, bulunduğu bölge de liseye devam edemeyen öğrencilerin aileleri ile görüşecekler. Ailelere Milli Eğitimin sağlamış olduğu yeni imkanlar anlatılacak. Bugün mesai saati bitimine kadar, bu öğrencilerin velileri ile görüşüp, velileri ikna edilerek öğrencilerin okumasını sağlayacaklar.

Cuma mesai saatinde bu öğrencilerin isimleri Milli Eğitime verilecek. Milli Eğitim de önümüzdeki hafta içerisinde bu öğrencileri taşımalı eğitim sistemi ile eğitim almaları sağlanmış olacak.

AGD Camiiler Haftasını Kutladı

Her yıl Ekim ayının ilk haftasının camiler ve din görevliler haftası olarak kutlandığını ifade eden Aksaray Anadolu Gençlik Derneği üyeleri,
 
 
 
Her yıl Ekim ayının ilk haftasının camiler ve din görevliler haftası olarak kutlandığını ifade eden Aksaray Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, “Esasında şuurlu Müslümanlar için, sadece bu haftanın değil bütün haftaların camiler haftası olduğu bir gerçekse de, ülke olarak her açıdan sıkıntılı günler yaşadığımız ve dikkatlerin başka yerlere çekildiği şu günlerde, bakışların bir an olsun camilere çevrilmesi, ülkemiz ve insanlık için hayırlı şeylerin kapısını aralamak adına güzel bir vesile olacaktır” dedi.  Camilerin sadece namaz kılınan namazgâhlar olmadığını aynı zamanda dinin direği olan bu kutsal ibadetin yanında, eksikliği gün geçtikçe daha fazla hissedilen, her geçen gün, yoksunluğunda acı sahnelere şahit olunan, sevgi, barış, adalet, kardeşlik duygularının tesis edildiği yagane mekânlar olduğunu vurgulayan AGD üyeleri. “Buralarda günümüz dünyasının nerdeyse birbirine düşman haline getirdiği zengin-fakir, her nesil birbirinden daha da uzaklaşan yaşlı-genç, ilme muhtaç cahil ile ilmini öğretmek zorunda olan alim, gibi birbirine zıtlaştırılan sosyal kesimler, bir araya gelmekte; böylece sevgi, barış, adalet ve kardeşliğin lafazanlığının yapılmasının dışında, bu duygular kanlı canlı yaşanmaktadır. Fakat şurası da bir gerçektir ki bunların yaşaması ve insanların yaşamına damgasını vurması için, her türlü görüş, düşünce ve yaşam tarzının, gençlerin omuzlarında yükseldiği gibi, bu davanın – sevgi, barış, adalet, kardeşlik davasının- da gençler tarafından omuzlanması hayati bir zorunluluktur. Çünkü herhangi bir davanın başarıya ulaşması için taze kana ihtiyacı vardır. Nitekim asrısaadette İslam davası gençlerin gayretleriyle ivme kazanmıştır. Bu açıdan, camilerin ilk zamanlarındaki işlevini yerine getirmesi, Ashab-ı suffa’nın bir mektebi olması, kardeşlik bağlarını güçlendirmesi, sevgi ve barışın tohumlarını ekebilmesi için dinç beyinlerin, güçlü bedenlerin, hareketli zihinlerin cami içindeki varlığı elzemdir. Bu yönden bakıldığında camiler gençlere; gençler camilere muhtaçtır. Buna rağmen üzülerek şahit olmaktayız ki, gençlerin camiye giden yolları çeşitli engellerle tıkanmakta; içkiye, sefahate, tüketime, israfa, zinaya, giden yolları ise alabildiğine açılmaktadır. Gençler de büyük bir çoğunluk itibariyle camilere gereken önemi vermezken, her türlü ahlaksızlığın kucağına itilmektedir” diye konuştu.

Verenel Derneği'nden Pakistan'a 400.000,00 Tl Değerinde Ayni Yardım Yapıldı

Pakistan'da meydana gelen sel felaketinin yaralarını sarmak için Verenel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından toplanan 4 tır yardım malzemesi yola çıktı.
 
 
Pakistan'da meydana gelen sel felaketinin yaralarını sarmak için Verenel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından toplanan 4 tır yardım malzemesi yola çıktı.

             
    
Pakistan'da meydana gelen sel felaketinin yaralarını sarmak için  Verenel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  tarafından toplanan yardım malzemesi  bugün sabah Türk Kızılayı tırları ile yola çıktı.

   
Muson yağmurları nedeniyle meydana gelen sel felaketi nedeniyle mağdur olan Pakistan halkına  Verenel Derneğinden yardım TIR’ları gitmeye devam ediyor. Verenel derneği basın sözcüsü Yaşar Akalın Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Lojistik merkezimizden ikinci etap yardım konvoyu için yüklenen 4 TIR ayni yardım malzemesinin bugün yola çıktığını söyledi.
 

Tırlarda bulunan 400.000,00 TL değerindeki yardım malzemeleri gıda, su, temizlik, halı, battaniye, ayakkabı vs. malzemelerden oluşmaktadır. Yurt içi ve yurt dışı yardımlara ara vermeden devam edeceklerini kaydeden Özenç üçüncü etap yardım toplama çalışmalarının devam ettiğini derneğe maddi manevi destek veren tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Vali Orhan Alimoğlu: 'Herkes Kendi İşine İyi Bakacak

Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle Aksaray İl Müftüsü İlhan Aydın, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Sağlam, Aksaray İl Müftülüğü Şube Müdürü Bahtiyar Şahin ve din görevlileri ile Din-Bir-Sen sendikası temsilcileri İlhan Demir ve Tahsin Dilekçi, Vali Orhan Alimoğlu’nu ziyaret etti.
 
 
Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle Aksaray İl Müftüsü İlhan Aydın, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Sağlam, Aksaray İl Müftülüğü Şube Müdürü Bahtiyar Şahin ve din görevlileri ile Din-Bir-Sen sendikası temsilcileri İlhan Demir ve Tahsin Dilekçi, Vali Orhan Alimoğlu’nu ziyaret etti.

Toplumda, pek çok müessese ve teşkilatta herkesin kendi işini güzelleştirmesi gerektiğini belirten Vali Alimoğlu, 'Parçası güzel olanın bütünü de güzel olur. Herkes kendi işine iyi bakacak'dedi.

Bazı işlerin kapsamının daha geniş olduğunu belirten Vali Alimoğlu, 'Din bahsi çok insanı ilgilendiren bir konu, bu konuda ihtiyacı olanların iyi anlaması için üstümüze düşene daha iyi baklamız lazım. Diyanet İşleri Başkanlığımız, hükümetimiz, devletimiz bu işle uğraşıyor. Burada imamlarımıza önemli görevler düşüyor. Bu nedenle herkes kendi işine çok iyi bakacak. Fırıncı ekmeği güzelleştirecek, şoförler kazayı azaltacak. Sizler de işinizi daha iyi yapacaksınız.  İş neticesinden belli olur.  O nedenle herkes kendine soru soracak, daha güzel işlere kafa yoracağız. Toplumda göstergelerin daha iyi çıkması lazım. Din görevlilerimizin bunu fark edeceğine inanıyorum'dedi.
Aksaray Müftüsü İlhan Aydın 1-7 Ekim tarihleri arasında 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' olarak kutlandığını belirterek hafta boyunca çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Polis Meslek Yüksek Okulu Aksaray İçin Bir Avantaj

Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve 1.Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Çevik ile Öğrenci İşlerinden sorumlu Şube Müdürü Uğur Şahin ve bir grup öğrenci, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta’yı makamında ziyaret ettiler.
 
 
Başkan Nevzat Palta, Polis Meslek Yüksek Okulu heyetinin ziyareti sırasında yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi “Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu geçtiğimiz Pazartesi günü 2010-2011 Eğitim Öğretim yılına başladı. Bizde katıldık. Öncelikle yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tabi ki Polis Meslek Yüksek Okulu Aksaray’ımız için bir avantaj.1995 yılından beri Aksaray’ımızda binlerce polis yetiştirdi. Bunların hepsi şu anda Türk bayrağının dalgalandığı her bölgede görev yapıyorlar. Bu yapılan görev ülkemiz ve milletimiz adına yapılan bir görevdir. Burada eğitim gören öğrencilerin Aksaray açısından bir avantajı da şu. Burada eğitim alıyorlar. Ancak gittikleri her yerde Aksaray’ımızın kültür elçisi olarak ta görev yapıyorlar. Biz bu konuda olumlu tepkilerini de alıyoruz. Aksaray ile ilgili olumlu şeyler söyledikleri zaman bizler mutlu oluyoruz. Aksaray’ımızın tanıtılması açısından Polis Meslek Yüksek Okulunu önemsiyorum Ben öğrencilerin ekonomik olarak ta ciddi katkılar sağladığı kanaatindeyim. Öğrencilerin yemesi içmesi, ihtiyaçlarını karşılaması Aksaray esnafına da ciddi katkı sağlıyor. Öte yandan yine sosyal ve kültürel anlamda da çok büyük katkıları var. Ben 6,5 yıldır burada Belediye Başkanıyım. Polis Meslek Yüksek Okulundan ve öğrencilerinden biz memnunuz. Aksaray halkı da, esnaflarda, Aksaray’ın idarecileri de, sivil toplum örgütleri de bu camiayı hep kucaklamıştır.”


Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve 1.Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Belediye Başkanı Nevzat Palta’ya desteklerinden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi “2010-2011 eğitim- öğretim yılının açılışı dolayısıyla sağ olsunlar bürokratlarımız bizi yalnız bırakmadılar. Bizlerde Sayın Valimiz başta olmak üzere Belediye Başkanımız, İl Emniyet Müdürümüzü ve Cumhuriyet Başsavcımızı makamlarında ziyaret edelim istedik. Bizler her zaman desteklerini alıyoruz. Kendilerine de teşekkür ediyoruz. Ancak daha çok destek vermeleri konusunda da istekte bulunuyoruz. Belediyemiz bizim her zaman yanımızda. Aksaray halkı yanımızda. Aksaray’da böyle bir okulun bulunması ve benimde Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü olmam açısından şanslı olduğumu hissediyorum. Öğrencilerimiz resmi üniforma ile sokağa çıktığında Aksaray halkının yüzü gülüyor. Aksaray halkı bir Anadolu kenti olması hasebiyle devletimize, milletimize, polisimize gerçekten saygılı. Aksaray’da asayişi düzgün olan illerimizden bir tanesi. Biz bundan mutlu oluyoruz. Başkanımızdan ve Belediye hizmetlerinden memnunuz.”dedi.

Başkan Nevzat Palta “Yunus Emre’yi Her Zaman Yüreğinizde Hissedin Ve Onun Düşünceleriyle Hareket Edin

Kültür Merkezinde düzenlenen Yunus Emre’yi anma programında şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta tarafından ödül verildi.
 
Yunus Emre’yi anma etkinlikleri devam ediyor. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünce Kültür Merkezinde düzenlenen Yunus Emre’yi anma programında şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta tarafından ödül verildi.

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nevzat Palta şunları söyledi “Bizim tarihimizde geçmişimizde bizi biz yapan değerler içinde büyük bir emek vermiş olan Yunus Emre’yi anma programları çerçevesinde düzenlenmiş olan şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrenci kardeşlerimize ödül veriyoruz. Değerli gençler; her şeyden önemlisi Yunus Emre dediğimiz zaman hepimizin aklına ilk gelen sevgidir, kardeşliktir, hoş görüdür, bu sözleri 12.13. yüz yılda söylemiştir.800 yıl olmuş ama Yunus Emre hala dimdik ayakta. O dönemlerde bir tarafta Moğollar, bir tarafta haçlı seferleri, bir tarafta halk isyanları, hoş olmayan şeylerin yaşandığı bir dönemde Anadolu insanının isyan etme aşamasında olduğu bir dönemde bir kişi çıkıyor ortaya oda Yunus Emre. Sadece bu mu? Hayır. Baktığınız zaman aynı  dönemler de Konya’da Mevlana, Kırşehir’de Ahi Evran, Hacı Bektaşi Veli, Hacı Bayramı Veli, Aksaray’da bir Somuncu Baba, bir Yusuf Hakiki Baba, Bu insanlar aşağı yukarı aynı dönemde yaşamışlar ama şöyle baktığınız zaman bu büyük insanların verdikleri mesajlar hep sevgi üzerine, kardeşlik ve dostluk üzerine.”Gelin tanış olalım işi kolay kılalım. Sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz” diyor. Yunusun bu sözü bile Dünyayı barış içinde yaşatmaya yeter de artar bile.”Yaratılanı severim yaratandan ötürü” diyor.Şu söz bile bırakın Türkiye’yi dünyayı bile Barış ve hoş görü içinde yaşatmaya değer.Yunus Emre’yi daha iyi anlatmak için anmak için düzenlenen toplantılarda sadece günü kurtarmak için değil, yarınlarımızı emanet edeceğimiz siz değerli gençlerimize Yunus Emre ve Yunus Emre’nin fikirlerini en azından öğrenmek ve öğretmek gerekir.Yarınlarımızın Türkiye’sini emanet edeceğimiz siz gençlerimizin Yunus Emre fikirleriyle büyümesi ve hoşgörüyle,sevgi ve kardeşlik duygularıyla bezenmesi  temel hedefimiz olmalıdır.Sizlerden istirhamım sadece bugün için değil, Yunus Emre’yi her zaman için yüreğinizde ve gönlünüzde hissedin ve düşüncelerini anlamaya çalışın.Ve bu düşüncede hareket edin.

Daha sonra Yunus Emre ile ilgili şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta tarafından fotoğraf makinesi, kamera ve kitap hediye edildi.

16 Adet Büro Ve 40 Adet Parsel İhale İle Satışa Sunuluyor

Aksaray halkına daha çok ve daha kaliteli hizmetler verebilmek için gelirlerini ve kendi öz kaynaklarını çok iyi değerlendiren Aksaray belediyesi, mülkiyeti kendisine ait olan bazı büro ve parselleri açık artırma usulüyle ihaleye çıkararak satışa sunuyor.
 
 
Aksaray halkına daha çok ve daha kaliteli hizmetler verebilmek için gelirlerini ve kendi öz kaynaklarını çok iyi değerlendiren Aksaray belediyesi, mülkiyeti kendisine ait olan bazı büro ve parselleri açık artırma usulüyle ihaleye çıkararak satışa sunuyor

Ereğli Kapı Mahallesinde eski itfaiye yerine yapılan 15 katlı binada yer alan 16 adet büro, Şifahane Mahallesinde 31 parsel, Paşacık ve Kalanlar Mahallesinde birer parsel, Zafer mahallesinde 7 parsel olmak üzere toplam 40 adet parsel 20.10.2010 günü saat 14.00 de Belediye Meclis Salonunda yapılacak ihale ile satışa çıkarılıyor.
Aksaray Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi “Mülkiyeti Belediyemize ait E.kapı Mahallesi 1732 ada, 31 parselde bulunan 16 adet büro, Şifahane mahallesi 6716 ada,     6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17-18-19-20-21-22-23-24   nolu   parsellerde bulunan  arsalar,  Şifahane  mahallesi   6717 ada, 10-11-12-13-14-15 nolu parsellerde bulunan arsalar, 6718   ada,   13-14-15-16-17-18  nolu   parsellerde   bulunan  arsalar,   Paşacık   mahallesi  4041  ada, 11 parselde bulunan arsa, Kalanlar Mahallesi 133 ada, 9 parselde bulunan söğütlük, 6671 ada, 3 ve 4 nolu parselde  bulunan  arsalar,  6580  ada,  6-7-8 nolu  parsellerde  bulunan  arsalar ile  6582 ada,6-7 nolu parsellerde bulunan arsalar  Devlet ihale Kanununun 45 nci maddesine göre açık arttırma usulü ile satışı yapılacaktır.

Basketbol ‘Da Heyecana Az Kaldı

2010-2011 sezonunda temsilcimiz 68 Aksaray Belediyespor’un da yer aldığı Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi (EBBL) müsabakaları başlıyor.
 
 
2010-2011 sezonunda temsilcimiz 68 Aksaray Belediyespor’un da yer aldığı Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi   (EBBL) müsabakaları, 77 takımın 11 gruba ayrılması ile, ‘Normal Lig’, ‘Eleme Grubu’, ‘Play-Off Eleme’, ‘Final Grubu’, ve ‘Play-Out’ olmak üzere beş kademede oynanacak. 30 Ekim 2010'da başlayacak olan Normal Lig müsabakaları deplasmanlı ve çift devreli lig usulüyle oynanacak. Gruplarını ilk 3 sırada bitiren takımlar, Eleme Grubu’na yükselmeye hak kazanacaklar. Bu 33 takım, 4 gruba ayrılarak bir merkezde, tek devreli lig usulüyle maçlarını oynayacak. Bu grupları da ilk 4 sırada tamamlayan 16 takım, Play-Off Eleme müsabakalarına yükselecek. Play-Off müsabakaları iki turdan (Son 16 ve Çeyrek Final) oluşacak. Bu iki turda, çapraz eşleşme ile eşleştiği rakiplerini 3 maçın 2’sinde yenmeyi başaran 4 takım, Final Grubu’nda oynamaya hak kazanacak. Final Grubu, bir merkezde, tek devreli lig usulü ile oynanacak ve ilk 2 sırayı alan takımlar, Türkiye Basketbol 2. Ligi’ne yükselmeye hak kazanacak. 3. ve 4. sırayı alan takımlar ise TB2L takımları ile Play-Out oynayacaklar.

HABER – FOTO : HAMİT MAVİLİ

Nar Provası Kıran Kırana Geçti

Yeni Aksarayspor’un sezonun ilk haftasında Pazar günü saat 15.00’da Nevşehir Gazi stadında Nevşehir Narspor hazırlıklarında temsilcimiz son taktik çalışmasını teknik patron Fikret Dursun Can nezaretinde dün Atatürk stadında yaptığı çift kale maç ile tamamladı.
 

Yeni Aksarayspor’un  sezonun ilk haftasında Pazar günü saat 15.00’da Nevşehir Gazi stadında Nevşehir Narspor  hazırlıklarında  temsilcimiz son taktik çalışmasını teknik patron Fikret Dursun Can nezaretinde dün Atatürk stadında  yaptığı çift kale maç ile tamamladı. Siyah beyazlılarını dün saat 15:00’da Atatürk stadında yaptığı çift kale maçta çalışmaya sakatlığı neden ile kaleci Tümay Sarıyiğit katılmadı. Siyah beyazlı ekipte nar maçı öncesinde Kaleci Tümay Sarıyiğit dışında eksik oyuncu bulunmadığı belirtildi..çift kalede futbolcuların performansı göz doldurdu.  Siyah beyazlılar bugün hafif bir antrenmanın ardından cumartesi günü ter antrenmanı ile maç saatinin beklemeye başlayacak. Nevşehir deplasmanında siyah beyazlıların tek hedefi galibiyet olarak belirlendi.


HABER – FOTO : HAMİT MAVİLİ

Çimelispor Yönetiminden Aksarayspor’a Jest

BAL liginde mücadele eden temsilcimiz Yeni Aksarayspor’un ilk hafta deplasmanda oynayacağı Nevşehir nar spor maçında 1 .amatör küme ekiplerinden Çimelispor manevi destek vererek maç günü 2 otobüs kaldıracak.
 

BAL liginde mücadele eden temsilcimiz Yeni Aksarayspor’un ilk hafta deplasmanda oynayacağı Nevşehir nar spor maçında 1 .amatör küme ekiplerinden Çimelispor manevi destek vererek maç günü 2 otobüs kaldıracak. Yeni Aksarayspor’a ilk olarak geçtiğimiz günlerde yine 1 .amatör küme ekiplerinden 68 Aksaray Gençlikspor kulübü tarafından gelen otobüs jestine  Çimelispor’da eklendi. Aksaray amatör kümenin en renkli ve ateşli taraftarına sahip olan Çimelispor Pazar günü Nevşehir Gazi stadında olacak.Çimelispor Kulüp Başkanı Muammer Kılıç konu ile  yaptığı açıklamada “  Çimelispor olarak  Pazar günü camia olarak  2 otobüs ile Nevşehir’e gideceğiz. Yeni Aksarayspor Aksaray’ı temsil ediyor. Çimelispor yönetimi olarak bizlerde tribünlerde takımımıza destek için deplasmanda olacağız. Pazar günü Allah nasip eder ise Büyük Bölcek köprüsünün oradan 2 otobüs saat 13:00’da hareket edecek.  Maça Çimelispor yönetimi , futbolcuları ve taraftarımızla birlikte 12 .güç olarak Yeni Aksarayspor’un yanında olacağız. Yeni Akarayspor bütün Aksaray’ın takımı. Onun için bizde Çimeliler olarak deplasmanda görevimizi yerine getireceğiz..Yeni Aksarayspor’a Pazar günü Nevşehir Narspor maçında başarılar diliyoruz.”dedi.

HABER – FOTO : HAMİT MAVİLİ

Bağlıkayaspor Sezona İyi Bir Başlangıç Yapmanın Peşinde

Aksaray 1. amatör kümenin köklü ekiplerinden kasaba temsilcisi Bağlıkayaspor A grubunda sezonun ilk haftasında oynayacağı 68 Aksaray Gençlikspor maçının hazırlıklarını geçtiğimiz akşam Olimpiyat halı tesislerinde yaptığı antrenman ile sürdürüyor.
 
Aksaray 1. amatör kümenin köklü ekiplerinden kasaba temsilcisi Bağlıkayaspor A grubunda sezonun ilk haftasında oynayacağı 68 Aksaray Gençlikspor maçının hazırlıklarını geçtiğimiz akşam Olimpiyat halı tesislerinde yaptığı antrenman ile sürdürüyor. Amatör kümenin yıllardır sürpriz sonuçlara imza atan ve şampiyonluğa oynanan ekiplerin korkulu rüyası olan Bağlıkayaspor  yeni sezona da  iyi bir başlangıç yapmak istiyor. Lig öncesinde hazırlıkları sürdüren kırmızı beyazlı ekibin yaptığı antrenmanda Kulüp Başkanı Mustafa Çiçek, Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Öztürk ve 15’e yakın taraftar izledi. Antrenmanda futbolcuların hırslı oldukları gözlerden kaçmadı .Antrenmanda hırslı futbol sergileyen kırmızı beyazlı oyuncuları  antrenmanı takip eden bir grup taraftar alkışlarla destek verdi. Antrenman sonunda ise kırmızı beyazlı yönetim futbolculara baklava jesti yaptı. Bağlıkayaspor’un  yeni transferi Coşkun Çimenketen  yaptığı şık hareketler ile göz doldurdu.


Kadrosunu yeni sezonda genç oyuncular ile güçlendiren kırmızı beyazlı ekipte Kulüp Başkanı  Mustafa Çiçek hedeflerinin ilk 3 girmek olduğunu söyledi. Hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten çiçek lige eksiksiz girmeyi hedeflediklerini ve büyük bir heyecanla ligin başlamasını beklediklerini söyledi.Kulüp başkanı Çiçek yıllardır amatör kümede renkli  bir kulüp oldukları kadar sürpriz sonuçlarlara imza attıklarını hatırlatarak yeni sezonda da aynı şekilde mücadele edeceklerini belirtti. Geçen yıl  iyi futbol oynadıklarını ve Play Off’un kapısından döndüklerini belirten Çiçek centilmence mücadeleleri ile dikkat çektiklerini ve yeni sezonda da centilmenliğin ön planda olacağını savundu. Bütün takımlara yeni sezonda başarılar dileyen Çiçek ilk haftayı galibiyetle kapatarak taraftarlarını mutlu edeceklerine dair söz vererek sözlerini noktaladı.     

HABER – FOTO : HAMİT MAVİLİ