Ülker Grubu Aksaray’a Dev Bir Yatırım Düşünüyor

Hayvancılığın Adı Sadece Cazibe Kaldı

Hastaneden Dönen Aile Kaza Geçirdi: 1 Ölü, 5 Yaralı

Eşmekaya Sazlığı Kurumaya Yüz Tuttu

Başkan Nevzat Palta “Yunus Emre’yi Her Zaman Yüreğinizde Hissedin Ve Onun Düşünceleriyle Hareket Edin

8 Ekim 2010 Cuma

Kültür Merkezinde düzenlenen Yunus Emre’yi anma programında şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta tarafından ödül verildi.
 
Yunus Emre’yi anma etkinlikleri devam ediyor. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünce Kültür Merkezinde düzenlenen Yunus Emre’yi anma programında şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta tarafından ödül verildi.

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nevzat Palta şunları söyledi “Bizim tarihimizde geçmişimizde bizi biz yapan değerler içinde büyük bir emek vermiş olan Yunus Emre’yi anma programları çerçevesinde düzenlenmiş olan şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrenci kardeşlerimize ödül veriyoruz. Değerli gençler; her şeyden önemlisi Yunus Emre dediğimiz zaman hepimizin aklına ilk gelen sevgidir, kardeşliktir, hoş görüdür, bu sözleri 12.13. yüz yılda söylemiştir.800 yıl olmuş ama Yunus Emre hala dimdik ayakta. O dönemlerde bir tarafta Moğollar, bir tarafta haçlı seferleri, bir tarafta halk isyanları, hoş olmayan şeylerin yaşandığı bir dönemde Anadolu insanının isyan etme aşamasında olduğu bir dönemde bir kişi çıkıyor ortaya oda Yunus Emre. Sadece bu mu? Hayır. Baktığınız zaman aynı  dönemler de Konya’da Mevlana, Kırşehir’de Ahi Evran, Hacı Bektaşi Veli, Hacı Bayramı Veli, Aksaray’da bir Somuncu Baba, bir Yusuf Hakiki Baba, Bu insanlar aşağı yukarı aynı dönemde yaşamışlar ama şöyle baktığınız zaman bu büyük insanların verdikleri mesajlar hep sevgi üzerine, kardeşlik ve dostluk üzerine.”Gelin tanış olalım işi kolay kılalım. Sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz” diyor. Yunusun bu sözü bile Dünyayı barış içinde yaşatmaya yeter de artar bile.”Yaratılanı severim yaratandan ötürü” diyor.Şu söz bile bırakın Türkiye’yi dünyayı bile Barış ve hoş görü içinde yaşatmaya değer.Yunus Emre’yi daha iyi anlatmak için anmak için düzenlenen toplantılarda sadece günü kurtarmak için değil, yarınlarımızı emanet edeceğimiz siz değerli gençlerimize Yunus Emre ve Yunus Emre’nin fikirlerini en azından öğrenmek ve öğretmek gerekir.Yarınlarımızın Türkiye’sini emanet edeceğimiz siz gençlerimizin Yunus Emre fikirleriyle büyümesi ve hoşgörüyle,sevgi ve kardeşlik duygularıyla bezenmesi  temel hedefimiz olmalıdır.Sizlerden istirhamım sadece bugün için değil, Yunus Emre’yi her zaman için yüreğinizde ve gönlünüzde hissedin ve düşüncelerini anlamaya çalışın.Ve bu düşüncede hareket edin.

Daha sonra Yunus Emre ile ilgili şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta tarafından fotoğraf makinesi, kamera ve kitap hediye edildi.

0 yorum:

Yorum Gönder