Ülker Grubu Aksaray’a Dev Bir Yatırım Düşünüyor

Hayvancılığın Adı Sadece Cazibe Kaldı

Hastaneden Dönen Aile Kaza Geçirdi: 1 Ölü, 5 Yaralı

Eşmekaya Sazlığı Kurumaya Yüz Tuttu

İçme Suyu Hattında Son Rutuşlar Yapılıyor

8 Ekim 2010 Cuma

Yeşilova Grup Köyleri İçme Suları Birliği tarafından Hasandağından Ulukışla’ya kadar uzanan içme suyu hattının yenileme çalışmaları son aşamaya geldi.
 
 
 
Yeşilova Grup Köyleri İçme Suları Birliği tarafından Hasandağından Ulukışla’ya kadar uzanan içme suyu hattının yenileme çalışmaları son aşamaya geldi. İçme suyu hattında kullanılan son model boruların 150 yıl garantili olduğu öğrenilirken 1.5 ay içinde tüm hat tamamlanmış olacak.


Aksaray Valiliğinin destekleriyle Yeşilova Grup Köyleri İçme Suları Birliği desteğiyle yapılan içme suyu hattı her yönüyle örnek teşkil ediyor. Vali Orhan Alimoğlu’nun yakından takip ettiği projenin son ayağı da artık tamamlanma aşamasına gelirken Hasandağı eteklerinde günde 360 metre içme suyu hattının döşemesi yapılıyor. Hattın yaklaşık 15 gün içinde tamamlanacağını ve çalışmaların devam ettiğini ifade eden Birlik Başkanı Emin Koçak, “Yaklaşık 2 yıldır Valimiz Orhan Alimoğlu’nun İl genel Meclisimiz ve Milletvekillerinin desteğiyle yaptığımız çalışma artık sona geldi. Hatta en kaliteli boruları kullanıyoruz. Boruların 150 yıl garantisi var. Tüm rötuşların tamamlanmasının 1 ayı bulmasını bekliyoruz.”dedi.


Bu Çalışma Türkiye’ye Örnektir

Yapılan çalışmanın Türkiye’ye örnek olduğunu ifade eden Koçak, “Valiliğimiz ve Devletimizin tüm organları bize destek oldu. Bizde muhtarlarımız, Belediye başkanlarımız ve Birliğimizin imkanlarını seferber ettik. Bu çalışma bir yardımlaşmanın, fedakarlığın eseridir. Emeği geçen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şu anda hattın %90’ında su akıyor. Geriye kalan %10’luk kısımda da en kısa sürede sularımız akacak ve proje tamamlanacak. En az 150 yıl 70 bin nüfus su sıkıntısı çekmeyecek.”dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder