Ülker Grubu Aksaray’a Dev Bir Yatırım Düşünüyor

Hayvancılığın Adı Sadece Cazibe Kaldı

Hastaneden Dönen Aile Kaza Geçirdi: 1 Ölü, 5 Yaralı

Eşmekaya Sazlığı Kurumaya Yüz Tuttu

İtfaiye Teşkilatının Okuldaki Yangın Ve Kurtarma Tatbikatı Nefes Kesti

5 Ekim 2010 Salı

Aksaray belediyesi, İtfaiye Haftası dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet lköğretim okulunda yangın ve kurtarma tatbikatı yaptı.
 
Aksaray belediyesi, İtfaiye Haftası dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet lköğretim okulunda yangın ve kurtarma tatbikatı yaptı. Aksaray belediye başkan yardımcısı Hüseyin Altınsoy, Okul müdürü İbrahim Pişkin ve öğrencilerin izleyici olarak katıldığı tatbikatta, Aksaray belediyesi itfaiye teşkilatının yangın söndürme konusundaki başarısı sergilendi.

Fatih Sultan Mehmet ilköğretim okulunda yangın olduğu ihbarını alan itfaiye ekipleri 2.5 dakika gibi kısa bir sürede olay yerine gelerek yangına müdahale ettiler. Tatbikat gereği yangın sırasında sınıflarda mahsur kalan öğrenciler itfaiye görevlileri tarafından merdivenli araçla kurtarıldı. Bu arada tatbikatta şişme brandanın üzerine 2. kattan atlama gösterisi yapıldı.

 Aksaray belediye başkanı Nevzat Palta tatbikatla ilgili yaptığı açıklamada Aksaray itfaiyesinin daha da güçlendirildiğini ve güzel imkânlara kavuşturulduğunu ifade ederek şunları söyledi “Aksaray belediyesi olarak şehircilik anlamında yapmış olduğumuz hizmetlerin yanında Aksaray’da yaşayan insanlarımızın ve çocuklarımızın yangına karşı can ve mal güvenliği tedbirleri konusunda neler yapması gerektiğini gösterecek nitelikte  bir tatbikatta yaptık. Bu tatbikatın asıl amacı hem halkımızı ve öğrencilerimizi yangına karşı bilgilendirmek hem de Yangın ihbarı verildiğinde itfaiye teşkilatımızın yangın mahalline kaç dakikada geleceğini test etmekti. Bunu test ettik itfaiye ekiplerimiz ihbarı aldıktan hemen sonra 2.5 dakikada olay mahalline gelerek yangına müdahale ettiler ve bu konuda sınıfı geçtiler. Bu tatbikatımızı izleyen öğrenciler, eminim yangına müdahale konusunda ne kadar güvende olduklarını hissetmişlerdir. Çünkü itfaiye teşkilatımız teknik donanımı ve sahip olduğu imkânlarla her zaman yangına müdahale edecek güçtedir. Allah korusun. Dileğimiz hiçbir zaman yangın olmamasından yana. Ancak olduğu zamanda tedbirli davranmaya ve zamanında müdahaleye hazırlıklı olmalıyız”dedi.

Hastaneden Dönen Aile Kaza Geçirdi: 1 Ölü, 5 Yaralı

Aksaray'dan Konya'ya çocuklarını doktora getiren aile, dönüş yolunda kaza geçirdi. Annenin kullandığı kamyonetin takla atması sonucu 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.
 
 
Aksaray'dan Konya'ya çocuklarını doktora getiren aile, dönüş yolunda kaza geçirdi. Annenin kullandığı kamyonetin takla atması sonucu 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.
Kaza, Konya-Aksaray Karayolu'nun 65. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Özlem Koçak, kullandığı 68 HL 016 plakalı kamyonetle Aksaray'ın Eskil ilçesinden akrabaları ile birlikte kızını Konya'ya hastaneye getirdi. Hastanede işi biten Koçak, akrabaları ve çocuğuyla birlikte tekrar yola çıktı. Koçak idaresindeki kamyonet, dikkatsizlik sonucu yoldan çıkarak takla attı. Kazada araçtan fırlayan 65 yaşındaki Sema Keleş olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan sürücü Özlem Koçak, kızı
Melike, akrabaları Hacı Talip Kantar, Selen Çamcı ve Aysel Karlıer ambulanslarla Konya'daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerine gelen ailenin yakınları, Keleş'in cenazesini görünce feryat ederek fenalık geçirdi.

Diyanet-Sen Din Görevlilerinin Camiler Ve Din Görevlileri Haftasını Kutladı

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Diyanet-Sen Aksaray şube başkanı Nedim Köse Camiler ve Din Görevlileri haftasında yaptığı açıklamada...
 
 
Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Diyanet-Sen Aksaray şube başkanı Nedim Köse Camiler ve Din Görevlileri haftasında yaptığı açıklamada “Toplum açısından son derece önemli olan camiler  ve din görevlilerinin toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekmek, onların gerçek işlevini ortaya koymak, sıkıntılarını dile getirmek ve çözüm önerileri sunmak, camilerin daha işlevsel hale gelmesini sağlamak gibi ihtiyaçlar  “Camiler ve Din Görevlileri” haftasının kutlanmasına zemin hazırlamıştır. Toplumsal bir ihtiyaçtan doğan Camiler ve Din Görevlileri Haftası 1986 yılından beri 1–7 Ekim tarihlerinde kutlanmaktadır.

30 yıldır beklenen Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasamızın eksikliklerine rağmen bu yıl çıkması Diyanet camiası ve din görevlilerimiz adına oldukça önemli bir gelişmedir. Bizler, yasanın bir an önce uygulamaya geçmesini ve bu süreç içerisindeki hukuki düzenleme çalışmalarına,  ilgili sendikaların dahil edilmesinin sürecin daha sağlıklı işlemesi açısından elzem olduğunu düşünüyoruz.
            
Yasanın çıkmasına rağmen din görevlilerimizin bazı sıkıntıları hala devam etmektedir. Bulundukları camide tek olarak görev yapan din görevlilerimiz, gerek haftalık gerek yıllık izin konusunda sıkıntı çekmektedir. Bu nedenle bütün camilerde 2 görevli olmalıdır.  Yine din görevlilerimizin mesai mefhumu olmaksızın ifa ettikleri görevleri, iş yerlerine yakın lojman ihtiyacını zorunlu kılmaktadır.

Camilerimizin geçmiş dönemlere ait elektrik borçlarının faiziyle birlikte alınmak istenmesi camilerimizin üzerinde bir borç kamburu oluşturmuştur. Camilerimizin bu yükten kurtarılarak aydınlatma giderlerine ait geçmiş borçların affedilmesi, yeni gelecek faturaların ise diğer resmi dairelerdeki gibi faizsiz olarak alınması camilerimizi borç yükünden kurtaracaktır.

İbadetler ferdi olarak yapıldığı gibi bir kısmı da toplu olarak yapılır. Toplu ibadet mekanları camilerdir. Zaten cami, kelime manası olarak "Toplanma Yeri" demektir. Bu topluluğu sevk ve idare eden birilerinin olması tabiidir. İmam Hatipliğin kaynağı da buradan başlar.

Topluluğu  sevk ve idare eden imam önder, rehber liderlik eden kişi anlamlarına gelmektedir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ile başlayan ve günümüze kadar uzanan süreçte imamlıkta çeşitli değişimler geçirmiştir. 

Camiler, tarihin her döneminde irşat ve tebliğin merkezi olmuştur. Camilerimiz yalnızca ibadethane değil aynı zamanda sosyal hayatın içinde yer alan eğitim ve kültür hatta ekonomik hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı mekanlardır. Dinimizin öğretildiği, yardıma muhtaçların yardımına koşulduğu camilerimiz aynı zamanda milli birlik ve bütünlüğümüzün de teminatıdır. Kurtuluş Savaşı sırasında yaşanan bir çok olay camilerimizin ve din görevlilerimizin vatan savunmasında ne denli öneme sahip olduklarını gösteren yüzlerce örnekle doludur. Camiler ve din görevlileri dün olduğu gibi bu günde ülkemizin birlik ve beraberliği için çalışmaya hazırdır. 

Ülkemizin ileri demokrasi ve barış için önemli adımlar attığı şu günlerde de, Din görevlileri olarak bizler  üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Dinimiz her türlü terörün panzehridir. Bölgesinde kanaat önderi konumundaki din görevlilerimiz akan kanın durması için canları pahasına güzel dinimizi, barış ve kardeşliğin gereğini yerine getirmek için çalışmaktadırlar.

Bu vesile ile “ Camileler ve din görevlileri haftasının insanımız ve toplumumuz, din hizmeti veren din görevlileri için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor camilerimizin eksiklerinin, din görevlilerimizin sorunlarının giderilmesi  konusunda olumlu ve güzel adımların atıldığı hayırlı çalışmaların yapıldığı bir hafta olarak değerlendirilmesini diliyorum.”dedi.