Ülker Grubu Aksaray’a Dev Bir Yatırım Düşünüyor

Hayvancılığın Adı Sadece Cazibe Kaldı

Hastaneden Dönen Aile Kaza Geçirdi: 1 Ölü, 5 Yaralı

Eşmekaya Sazlığı Kurumaya Yüz Tuttu

İtfaiye Teşkilatının Okuldaki Yangın Ve Kurtarma Tatbikatı Nefes Kesti

5 Ekim 2010 Salı

Aksaray belediyesi, İtfaiye Haftası dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet lköğretim okulunda yangın ve kurtarma tatbikatı yaptı.
 
Aksaray belediyesi, İtfaiye Haftası dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet lköğretim okulunda yangın ve kurtarma tatbikatı yaptı. Aksaray belediye başkan yardımcısı Hüseyin Altınsoy, Okul müdürü İbrahim Pişkin ve öğrencilerin izleyici olarak katıldığı tatbikatta, Aksaray belediyesi itfaiye teşkilatının yangın söndürme konusundaki başarısı sergilendi.

Fatih Sultan Mehmet ilköğretim okulunda yangın olduğu ihbarını alan itfaiye ekipleri 2.5 dakika gibi kısa bir sürede olay yerine gelerek yangına müdahale ettiler. Tatbikat gereği yangın sırasında sınıflarda mahsur kalan öğrenciler itfaiye görevlileri tarafından merdivenli araçla kurtarıldı. Bu arada tatbikatta şişme brandanın üzerine 2. kattan atlama gösterisi yapıldı.

 Aksaray belediye başkanı Nevzat Palta tatbikatla ilgili yaptığı açıklamada Aksaray itfaiyesinin daha da güçlendirildiğini ve güzel imkânlara kavuşturulduğunu ifade ederek şunları söyledi “Aksaray belediyesi olarak şehircilik anlamında yapmış olduğumuz hizmetlerin yanında Aksaray’da yaşayan insanlarımızın ve çocuklarımızın yangına karşı can ve mal güvenliği tedbirleri konusunda neler yapması gerektiğini gösterecek nitelikte  bir tatbikatta yaptık. Bu tatbikatın asıl amacı hem halkımızı ve öğrencilerimizi yangına karşı bilgilendirmek hem de Yangın ihbarı verildiğinde itfaiye teşkilatımızın yangın mahalline kaç dakikada geleceğini test etmekti. Bunu test ettik itfaiye ekiplerimiz ihbarı aldıktan hemen sonra 2.5 dakikada olay mahalline gelerek yangına müdahale ettiler ve bu konuda sınıfı geçtiler. Bu tatbikatımızı izleyen öğrenciler, eminim yangına müdahale konusunda ne kadar güvende olduklarını hissetmişlerdir. Çünkü itfaiye teşkilatımız teknik donanımı ve sahip olduğu imkânlarla her zaman yangına müdahale edecek güçtedir. Allah korusun. Dileğimiz hiçbir zaman yangın olmamasından yana. Ancak olduğu zamanda tedbirli davranmaya ve zamanında müdahaleye hazırlıklı olmalıyız”dedi.

1 yorum:

Selçuk Taş dedi ki...

Güzel olmuş Tebrikler

8 Ekim 2010 06:07

Yorum Gönder