Ülker Grubu Aksaray’a Dev Bir Yatırım Düşünüyor

Hayvancılığın Adı Sadece Cazibe Kaldı

Hastaneden Dönen Aile Kaza Geçirdi: 1 Ölü, 5 Yaralı

Eşmekaya Sazlığı Kurumaya Yüz Tuttu

Ülker Grubu Aksaray’a Dev Bir Yatırım Düşünüyor

27 Eylül 2010 Pazartesi

Ülker Grubunun Aksaray’da 10 milyon dolarlık bir yatırım için araştırma yaptığı öğrenildi. Cuma günü Aksaray’a gelerek bazı ziyaret ve görüşmelerde bulunacak olan Ülker..

Ülker Grubunun Aksaray’da 10 milyon dolarlık bir yatırım için araştırma yaptığı öğrenildi. Cuma günü Aksaray’a gelerek bazı ziyaret ve görüşmelerde bulunacak olan Ülker Grubu yetkilileri yatırıma son şeklini verecekler.Aksaray Mercedes Benz Kamyon Fabrikası, Sütaş, Borpan Panel Radyatör ve İtalyan İmer mikser fabrikasından sonra dev bir yatırıma daha kavuşuyor. Yağmurlama ve damlama sulama sistemleri üzerinde bir fabrika kurmak için yaklaşık 1.5 aydır Aksaray OSB’de çeşitli araştırma ve görüşmeler yapan Ülker Grubu yetkililerinin Cuma günü Aksaray’a gelerek Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu ve OSB yönetim kurulu ile bir görüşme yapacağı öğrenildi. 10 Milyon Dolarlık Yatırım Yapılması Hedefleniyor Ülker grubu Aksaray yatırımını adeta sır gibi saklarken Aksaray Organize Sanayi Bölgesi içinde 10 milyon dolarlık bir yatırımın hedeflendiği öğrenildi. Artık son işlemlerin yapılacağı ve Ülker grubunun Aksaray’a yatırımı Cuma gününe kadar yapacağı ziyaret ve görüşmelerin ardından netleştirmesi bekleniyor.

KPSS Lisans Sınavı 31 Ekim , Önlisans Sınavı İse 28 Kasım’da

Kopya yüzünden iptal edilen KPSS sınavı tam tarihi belli oldu.
 
 
Kopya yüzünden iptal edilen KPSS sınavı tam tarihi belli oldu. KPSS Lisans sınavı 31 Ekim'de yapılacak. Ertelenen KPSS ön lisans sınavı ise 28 Kasım'da yapılacak. Ertelenen bir diğer sınav ise TUS 5 Aralık'ta yapılacak.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, soruların sızdırıldığı ve kopya iddiaları nedeniyle iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri sınavının yeni tarihi açıklandı.

ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine göre, Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Ekim 2010 tarihinde yapılacak. Ertelenen Tıpta Uzmanlık Sınavı ise açıklanan yeni takvime göre 5 Aralık 2010 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kopya iddiaları sonrası iptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nın Eğitim Bilimleri bölümü 31 Ekim'de yapılacak.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada eğitim bilimleri sınavı 31 Ekim tarihinde yapılacağı belirtildi.

Öte yandan yine ileri bir tarihe ertelenen Tıp Uzmanlık Sınavı (TUS) ise 5 Aralık tarihinde yapılacak.

ÖSYM tarafından bu pazar günü yapılması kararlaştırılan ancak daha sonra ertelenen ortaöğretim ve ön lisans mezunlarının gireceği Kamu Personeli Seçme Sınavı 28 Kasım'da gerçekleştirilecek.


2 Milyon 420 Bin Aday Ter Dökecek

ÖSYM tarafından bu Pazar günü yapılması planlanan ancak daha sonra ertelenen ortaöğretim ve ön lisans mezunlarının gireceği Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) 2 milyon 420 bin aday başvuruda bulundu.

ÖSYM, “11 Temmuz 2010 tarihinde lisans mezunlarına yönelik yapılan KPSS'de sınav sorularının çalındığı ve kopya çekildiği” yönündeki iddialar nedeniyle kamuoyunda oluşan endişelerin giderilmesi için 26 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak ortaöğretim ve ön lisans mezunlarının gireceği KPSS'yi ertelemişti.
KPSS'nin ertelenmesiyle sene sonuna kadar ÖSYM'ce yapılacak 12 sınavın düzenlemesi ve başvuru tarihlerinde değişiklik olabileceği ihtimaliyle daha önce duyurulan tarihler iptal edilmişti.

ÖSYM, ortaöğretim ve ön lisans mezunlarının gireceği Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın tarihini 28 Kasım olarak açıkladı.

Adaylar, KPSS'ye daha önce kendilerine gönderilen Sınava Giriş Belgesinde belirtilen yerde girecek.

Adaylar bu sınava adreslerine gönderilen eski tarihli Sınava Giriş Belgesi ile gireceklerinden bu belgelerin dikkatle saklanması gerekiyor.


Diğer sınavların tarihleri şöyle:

“Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılığı Seçme Sınavı 7 Kasım 2010 Pazar, Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Özel
Yarışma Sınavı 27 Kasım 2010 Cumartesi, Adalet Bakanlığı İdari Yargı Hakim Adaylığı Yarışma Sınavı 4 Aralık 2010 Cumartesi, Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı 12 Aralık 2010 Pazar, Akademik Personel ve Lisans Üstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sonbahar Dönemi, 19 Aralık 2010 Pazar, Üniversiteler Arası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) Sonbahar Dönemi 26 Aralık 2010 Pazar.”


Tıpta Uzmanlık Sınavı

Tıpta uzmanlık eğitimi görmek üzere Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerine, üniversitelerin tıp fakültelerine ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesine alınacak adaylar için yapılacak olan 2010-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ve daha ileri seviyede Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi görmek isteyen adaylar için 2010-Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) sınavları 2011 yılının Ocak ve Şubat aylarında 2011 İlkbahar Dönemi sınavları ile birleştirilerek yapılacak.

9-13 Ağustos 2010 tarihleri arasında TUS Sonbahar Dönemi'ne başvuran adaylar, 2011-TUS İlkbahar Dönemi için yeniden başvurmayacaklar. Bu adaylardan başvurularını iptal ettirmek isteyen adayların sınav ücretleri iade edilecek. Bu adaylar için bina/salon atamaları yeniden yapılacak; Sınava Giriş ve Kimlik Belgeleri yeniden gönderilecek.

Modern Yaya Geçitleri Yapılıyor

Aksaray Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, gün boyunca şehrin muhtelif yerlerindeki yaya geçitlerine çift kompenantlı boya atıyorlar.

Aksaray Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, gün boyunca şehrin muhtelif yerlerindeki yaya geçitlerine çift kompenantlı boya atıyorlar.

Belediye ekipleri, özellikle şehrin ana arterleri, okul önleri ve kavşaklar olmak üzere şehrin her bölgesinde yapılan çalışmalarla yaya geçit çizgilerini de en güzel şekilde düzenlediler.

Belediye ekiplerinin özverili çalışması vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı.

Vatandaşlar “Helal olsun belediyeye gece gündüz demeden şehre hizmet ediyor” derken yetkililerde vatandaşların rahat ve güvenli bir şekilde ulaşımlarını sağlamak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ve bu tür çalışmaların şehrin her yerinde devam edeceğini kaydettiler.

Öğrenmek Akıntıya Karşı Yüzmek Gibidir

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla ilköğretim okullarına yardım eli uzatan Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta bazı okulları ziyareti sırasında sınıfları gezerek öğrencilerle hem sohbet ediyor.
 
Belediye Başkanı Nevzat Palta “Ünlü yazar BALZAC: “Bilginin efendisi olmak için çalışmanın kölesi olmak gerekir.” diyor. Ben de diyorum ki, gelecekte efendi gibi yaşayabilmek için, bugün çok çalışmalıyız. Bu hususta ailemizin ve öğretmenlerimizin sizlere yardımlarını esirgemeyeceğini biliyoruz.”dedi.


Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla ilköğretim okullarına yardım eli uzatan Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta bazı okulları ziyareti sırasında sınıfları gezerek öğrencilerle hem sohbet ediyor hem de bir öğretmen gibi onlara eğitim hakkında bilgiler veriyor.
Öğrencilere hitaben konuşma yapan ve belediye hizmetlerinden, eğitim ve öğretime kadar birçok konuda aydınlatıcı bilgi veren Başkan Nevzat Palta,  belediyenin görev alanlarının çok geniş olduğunu belirterek insanın doğumundan ölümüne kadar belediyenin insanlara hizmet verdiğini İmardan tutunda su, kanalizasyon, yol, cenaze hizmetleri, parklar, konutlar, kültür, sanat, turizm, sosyal hizmetler, sportif faaliyetler ve benzer birçok konuda hizmet verdiğini söyledi.
Başkan Nevzat Palta hayatta hiçbir işin zor olmadığını şu sözlerle ifade etti. Atatürk’ün güzel bir sözü var.”Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar”  Zafer “Zafer Benimdir” diyebilenin Başarı “Başaracağım” diyebilenindir. Sen “Başaracağım” diyorsan başarının zoru olmaz.”dedi.
Belediye Başkanı Nevzat Palta, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi.

“Sevgili Öğrenciler, 2010-2011 Eğitim öğretim yılı başladı Aslında düşündüğümüz zaman geçen yılki eğitim-öğretimin başladığı günleri, dün gibi geliyor bize. Sadece bu yılki eğitim-öğretim sürecinin değil, ilk ve ortaokul yıllarımızın da çok çabuk gelip geçtiğini düşünürüz. Bütün bunlar, zamanın su gibi akıp gitmekte olduğunun delilleridir.

         
Bu noktada durup düşünmeliyiz: Bizler zamanımızın bir anını bile boşa harcama lüksüne sahip değiliz. Çünkü bizler şu anda, daha önce başlamış ve halen devam etmekte olan istikbâl maratonunun müsabıklarıyız. Bu maratonda durmak ya da sürati azaltmak, yarışı kaybetmek demektir. Bir Çin atasözünde “Öğrenme, akıntıya karşı yüzmek gibidir, ilerlemediğiniz takdirde gerilersiniz.” deniliyor. Bu sebeple bizlere düşen, dur durak demeden çalışmak; su akarken testimizi doldurmaktır. Çünkü şu anda akmakta olan zaman ve imkân suyunun yarın da akacağına dair bir garantimiz yok.
  
Ünlü yazar Balzac: “Bilginin efendisi olmak için çalışmanın kölesi olmak gerekir.” diyor. Ben de diyorum ki, gelecekte efendi gibi yaşayabilmek için, bugün köle gibi çalışmalıyız. Bu hususta ailemizin ve öğretmenlerimizin bizlere yardımlarını esirgemeyeceğini biliyoruz. Bu sebeple kendilerine şükran borçlu olduğumuzu şimdiden belirtmeliyim.
  
Eğitim ve öğretimin gayesi, insanın aslî vasıf ve kabiliyetlerini geliştirmek ve onun mensup olduğu cemiyet içinde gerçek bir insan hayatı yaşaması için lüzumlu imkân ve vasıtaları muktedir bir hale getirmektir. Bu şekilde her insan fikir, duygu, irade ve vücut bakımından bir bütün halinde, ahenkli ve dengeli bir şekilde gelişirken medeniyetin ve cemiyetin hakiki değerlerini de kazanacak ve bir meslek veya iş sahibi olacaktır.

Eğitim ordusunun neferleri olan öğretmenlerimiz bu kutsal vazifelerini ifa ederken, sizleri sadece bilgi ile donatmamalı, sizleri milli ve manevi değerlerine, dinine bağlı, vatanını, milletini, ülkesini seven, Bayrağını seven ve aynı zamanda “iyi insan” olma özelliğine sahip birer fert olarak yetiştirmelidirler.
        
Ülkemizi, Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarabilmek için öğretmenlerimizin kılavuzluğuna hep ihtiyaç duyacağız. Bu uğurda onların hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağını biliyoruz. Çünkü yine biliyoruz ki, onlar bahçıvandır ve ektikleri tohumların fidana dönüşmesini, sonra da bu fidanların çiçek açıp meyve vermesini canı gönülden istemektedirler. Bu günlere onların desteği ile geldik, bundan sonraki yıllarda da onların desteğine hep ihtiyaç duyacağız.
          
2010-2011 eğitim-öğretim yılının siz öğrenciler açısından, okul idaresinin ve öğretmenlerimizin fedakâra ne gayretleri ile oldukça verimli geçeceği kanaatindeyim. Sözlerimi burada bitirirken öğretmenlerimize ve tüm öğrencilerimize 2010-2011 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.”Dedi.

Sadece Adı Cazibe Kaldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları derneği (MÜSİAD) Aksaray Şubesi Gıda Ve Tarım Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Naci Duman Hayvancılık alanındaki son gelişmeleri değerlendirir bir basın açıklaması yaptı.
 
Müstakil Sanayici ve İşadamları derneği (MÜSİAD) Aksaray Şubesi Gıda Ve Tarım Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Naci Duman Hayvancılık alanındaki son gelişmeleri değerlendirir bir basın açıklaması yaptı.

“Son günlerde hayvancılık alanında ki uygulamalar ve gelişmeler neticesinde yapılan araştırmada çok çarpıcı durumların oluştuğunu tespit ettik,

Bakanlık tarafından hayvancılığın gelişmesi için sıfır faizli kredi uygulamasına başlandı, bu durum piyasaya hissedildiği an birden tüm hayvancılıkta ilgili birimler yüksek oranda zamlandı.Mesela 100. kuruş olan samanın kilosu 130-150 kuruş, 28-30 TL olan 50 kg fenni yemin torbası 40 TL ye, 330-350 kuruş olan arpanın kilosu 480 kuruşa çıkmıştır.

Bütün bunların yanında son dönemlerde azalmış olan düve inek fiyatları 4000 TL den 6000-7000 TL ye kadar çıktı. Piyasada oluşan bu durumu alt alta yazdığımız da sıfır faizli kredinin artık sadece isminin cazip kaldığını söyleyebiliriz. İşin esas ve en sıkıntılı veya en dikkate alınması gereken noktası önümüzde ki günlerde süt fiyatlarının düşeceğinin söylenmesidir.
Toplumla yaşayan ve kendisini hep yatırımcının girişimcinin ve üretenin yanında olan MÜSİAD olarak bu sektörün şuan ki fotoğrafının bu olduğunu ve ilgilenen müteşebbisin bir daha düşünerek yatırım yapmasını istiyoruz. Bu sektörün temel “parolası süt olmazsa et olmaz” kuralı bozulursa hayvancılık sektörü sıkıntılı olur.”dedi.

Eskil’de İntihar

Aksaray'ın Eskil ilçesinde bir kişi evinin bahçesinde bulunan ağaçta kendini asarak intihar etti.
 
Aksaray'ın Eskil ilçesinde bir kişi evinin bahçesinde bulunan ağaçta kendini asarak intihar etti.

Olay, Eskil ilçesi İlyas Yaylası'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, fahri imamlık yapan Mehmet Şahin (48), görev yaptığı İlyas Yaylası'ndaki evinin bahçesinde bulunan ağaçta kendisini elektrik kablosuyla asarak intihar etti. Şahin'in cesedi ailesi tarafından bulunurken, Eskil İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Cumhuriyet Savcılığı olay yerinde inceleme yaptı. Şahin'in cesedi Eskil Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili tahkikatın devam ettiği bildirildi.