Ülker Grubu Aksaray’a Dev Bir Yatırım Düşünüyor

Hayvancılığın Adı Sadece Cazibe Kaldı

Hastaneden Dönen Aile Kaza Geçirdi: 1 Ölü, 5 Yaralı

Eşmekaya Sazlığı Kurumaya Yüz Tuttu

Aksaray'ın ilk Valisi Rıdvan Yenişen vefat etti

19 Eylül 2010 Pazar

Bursa'da görev yaptığı süreç içinde eğitim ve kaçak yapılaşmanın önlenmesi için çalışmalara imza atan Vali Rıdvan Yenişen (68), vefat etti.




Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören Yenişen, Ankara'da yaşamını yitirdi. Yenişen'in cenazesi, memleketi Kocaeli'nin Uzuntarla Köyü'nde bugün öğle namazının ardından defnedilecek. Kocaeli'de 1942 yılında doğan Yenişen, Bursa'da görev yaptığı 1995 yılında İstanbul Valiliği'ne atanmıştı.




Rıdvan Yenişen, 1942 yılında Kocaeli, İzmit'te doğdu. Sakarya, Arifiye İlköğretim mezunudur. Liseyi Kocaeli’de bitirdi. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden ilköğretim öğretmenliği yaptı.

1968 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu, 51. Dönem Kaymakamlık Kursu’nu birincilikle bitirerek Artvin - Borçka, Konya-Cihanbeyli, Şırnak - Silopi ilçelerinde kaymakamlık yaptı.

TRT Genel Sekreter Yardımcılığı, Seka Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu, daha sonra Diyarbakır - Kulp, Ordu - Aybastı kaymakamlıkları ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Daha sonra 1985 yılında İstanbul Vali Yardımcılığı'na atandı. Aksaray Valisi'yken Kayseri Valiliği’ne, ardından da Bursa'ya atandı.

1 Kasım 1995 tarihinde İstanbul Vali Vekilliği'ne, 8 Nisan 1996 tarihinde Valiler Kararnamesi ile İstanbul Valiliği'ne atandı. Şu an da Merkez Valisi olarak görev yapıyordu. Rıdvan Yenişen, evli ve iki kız çocuğu babası..

Metli Aksarayspor’da

Yeni Aksarayspor’da transfer çalışmalarında 1.5 yıl Aksarayspor forması giyen 29 yaşındaki orta saha oyuncusu İbrahim Metli’nin transferi gerçekleşti.

2010-2011 futbol sezonunda Bal liginde 6.grupta mücadele edecek Yeni Aksarayspor’da  transfer çalışmalarında 1.5 yıl Aksarayspor forması giyen 29 yaşındaki orta saha oyuncusu  İbrahim Metli’nin transferi gerçekleşti.yaklaşık 1.5 aydır siyah beyazlılarda transferde ismi geçen İbrahim Metli’de mutlu sona ulaşıldı.

En son TFF 2. lig ekiplerinden Göztepespor’da forma giyen   29 yaşında başarılı oyuncu 1.5 yıl aradan sonra yeniden Aksaray’a döndü. Yeni Aksarayspor ile antrenmanlara başlayan tecrübeli orta saha oyuncusu İbrahim Metli  Yeni Aksarayspor’un başarısı için ter dökecek. Yeni Aksarayspor’da Cem Gögayaz’ın ardından İbrahim Metli’nin transferi siyah beyazlı camiada mutlulukla karşılandı. Yeni Aksarayspor’un  renklerine bağladığı İbrahim metli futbol kariyerinde  150 kez TFF 3.ligde forma giydi ve 10 kez gol sevinci yaşadı. TFF 2.ligde ise 75  maçta 7 gol kaydetti. 1 kez Türkiye kupası heyecanı yaşadı. 

Semih Can Ankaragücü’nde

68 Aksaray Belediye Spor U13 takımı oyuncusu ve geleceğin yıldız adaylarından birisi olarak gösterilen Semih Can Çağlak Ankaragücü’ne transfer oldu.

68 Aksaray Belediye Spor U13 takımı oyuncusu ve geleceğin yıldız adaylarından birisi olarak  gösterilen Semih Can Çağlak Ankaragücü’ne transfer oldu.

Kılıçaslan İlköğretim Okulu öğrencisi olan ve Danone Küçükler Grup müsabakalarında da forma giyen Semih, Ankaragücü Spor Kulübü  seçmelerinde beğenilerek transferi gerçekleşti. 68 Aksaray Belediye Spor Kulübü altyapı takımlarındaki birçok yetenekli oyuncusundan birisini Süper Lig temsilcisine yollayarak büyük bir başarıya imza atı.


 Belediye Spor Kulübü antrenörleri Muhiddin Kılınç  ,Kadir Aydın, Ahmet Çınar , “ Yeni kurulan bir kulüp olmamıza rağmen  futbolda altyapının önemine inanarak çıktığımız yolda, tüm altyapı takımlarını oluşturarak müsabakalara katıldık.  Yaz futbol okulumuzda 7-15 yaş aralığında 260 sporcuya 6 antrenör ile eğitim verdik. Amatör takımımızla birlikte altyapı takımlarımızda da birçok başarıya imza attık. Hedeflerimizden birisi de altyapılardan yetiştirdiğimiz oyuncuları büyük kulüplere göndererek Aksaraylı çocuklarımızın önünü açmak, futbol vizyonu kazanmalarını sağlamaktır. Sistemli bir kulüp çatısı altında bu hedefe ulaşmak zaten kaçınılmaz olacaktır. Daha önce  altyapı takımlarımızdan özellikle gruplarda mücadele eden  birçok sporcumuza teklif almıştık. U 13 takımı oyuncumuz Semih Can Çağlak’ın Ankaragücü’ne  transfer olması bizleri gururlandırmıştır. Bu transfer diğer oyuncularımızın da çalışma azimlerini tetikleyecek, kurulan altyapı sistemimizde birçok yetenekli oyuncumuz bu başarıyı yakalayacaktır. Bizlere her aşamada destek olan yönetim kurulumuza, kulüp başkanımız Murat Koç’a  ve Onursal başkanımız Sayın Nevzat PALTA’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

JUSTICE TETTEH KOMEY AKSARAYSPOR DA


Geçen sezon Bank Asya 1.Liginde oynayan JUSTICE TETTEH KOMEY Yeni Aksarayspor'a transfer oldu.

Bölgesel Amatör Lig'de 6.Grup'ta mücadele edecek olan Yeni Aksarayspor'da bu sene Hedefini bir üst lig'e yükselmeyi koymasının ardından transfer'de eksik gördüğü yerlere transferini sürdürüyor. Özelliklede zorlu bir grupta mücadele edecek olan Yeni Aksarayspor grubu açık ara şampiyon bitirmek için eksik gördüğü forvet mevkine geçen sezon Bank Asya 1.Lig'de Çanakkale Dardanelspor formasıyla mücade eden Justice Tetteh Komey'i transfer etti.


Komey her türlü konuda anlaşılmasının ardından önümüzdeki hafta Aksaray'a gelerek resmi sözleşmeyi imzalanması bekleniyor.