Ülker Grubu Aksaray’a Dev Bir Yatırım Düşünüyor

Hayvancılığın Adı Sadece Cazibe Kaldı

Hastaneden Dönen Aile Kaza Geçirdi: 1 Ölü, 5 Yaralı

Eşmekaya Sazlığı Kurumaya Yüz Tuttu

“Genel Merkezde Referandumu Değerlendirecek”

24 Eylül 2010 Cuma

AK Parti Aksaray İl Başkanı Av.Latif Ağır , Ankara’da, AK Parti Genel Merkezinde yapılacak ‘Referandum Değerlendirme’ toplantısına ilişkin bilgiler verdi.
AK Parti Aksaray İl Başkanı Av.Latif Ağır , Ankara’da, AK Parti Genel Merkezinde yapılacak ‘Referandum Değerlendirme’ toplantısına ilişkin bilgiler verdi. Ağır, toplantının sonuçları inceleme, yorumlama ve geleceğe dair yeni stratejilerin belirlenmesi gibi hususları içerdiğini kaydetti.

 Referandumun Türkiye’de %58 gibi bir oranla destek gördüğünü anımsatan Ağır, “Aksaray’ımızda ise alınan destek oranı Türkiye ortalamasının üzerinde %77 seviyelerinde olmuştur. Bir kere daha tüm hemşerilerime, değişime verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum. Partimiz herkesin malumu olduğu üzere istişare ve ortak akıla büyük önem vermektedir. Bu maksatla bugün Ankara’da, AK Parti Genel Merkezinde Referandumu değerlendirmek maksadı ile bir toplantı yapılacak. Toplantıya Aksaray’dan İl Başkanı olarak ben, Belediye Başkanı Nevzat Palta, İl Genel Meclisi Başkanı Şaban Bostan, Kadın Kolları Başkanı Sevinç Kasal ve Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Özkök ile birlikte katılacağız. Referandum çalışmalarının değerlendirileceği toplantıda alınan sonuçlarda masaya yatırılacak ve parti içi çalışmalarda bulunulacaktır.

Bilindiği üzere AK Parti olarak tüm Türkiye’de olduğu gibi Aksaray’da da çok yoğun bir çalışma temposu ile Referanduma hazırlandık. Allah’a çok şükür aziz milletimizin desteği ile Anayasa Değişikliği Türkiye’de %58, Aksaray’da ise %77 oranında oyla desteklendi. Türkiye’yi dünden çok daha güzel yarınlar bekliyor. Bu amaç doğrultusunda milletimizin her kesimini kapsayan çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

Eşmekaya Sazlığı Bir Zamanlar Su Altındaydı Şimdi Yanıyor

Aksaray’ın en büyük ikinci ilçesi olan Eskil’e bağlı Eşmekaya kasabasında yıllar önce sular altında olan Eşmekaya sazlığı kurumanın ardından son günlerde yanmaya başladı.

Aksaray’ın en büyük ikinci ilçesi olan Eskil’e bağlı Eşmekaya kasabasında yıllar önce sular altında olan Eşmekaya sazlığı kurumanın ardından son günlerde yanmaya başladı.

Yeraltı sularının çekilmesiyle kurumaya yüz tutan Eşmekaya sazlığında son bir aydır kendiliğinden oluşan yanmalar bölge halkını tedirgin etmeye başladı. Daha önce bölgede aniden yanan otları söndürmek için bölgeye giden itfaiye ekipleri yerin altından ateş çıktığını görünce çok şaşırdılar. Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan vatandaşlar” bölge bir aydır sürekli yanmakta. Daha önceleri suların kaynadığı yerler çökmeye başladı. Çöküntülerin olduğu yerler yanmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde çobanlardan birisi daha önce yanıp sönmüş yere düştü. Vatandaşlar kurtardı. Bölge oldukça tehlikeli hal almaya başladı. Şu anda yetkililere haber verilmesine rağmen hiçbir çalışma yapılmadı. Hala bölge bölge yanmalar devam ediyor. Akşamları değişik bir koku yayılıyor bölgeye. Yetkililerin bir an önce tedbir almaları gerekir” şeklinde tepkilerini dile getirdiler. 

Aksaray Bu Hafta Sonu Şiire Doyacak

Aksaray Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği son yıllarda eşine rastlanmayan büyük bir organizasyona imza atıyor.
 
Aksaray Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği son yıllarda eşine rastlanmayan büyük bir organizasyona imza atıyor.

Aksaray’ımızın uluslararası tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Almanya Kapadokya Kültür Derneği ile Aksaray Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği Aksaray Taş saray Zinciriye Tesislerinde 25.09.2010 Cumartesi saat 19 30 da şiir dinletisi düzenliyor.

Almanya Kapadokya Kültür Derneği ile Aksaray Kültür Turizm ve Dayanışma Derneğinin ortaklaşa düzenlediği ve son yılların en büyük organizasyonu olacağı düşünülen şiir dinletisi için Türkiye’nin yetiştirdiği, 5 tanesi Aksaraylı olan 35 Şair ve Halk Ozanı Aksaray’a geliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Aksaray Kültür turizm ve Dayanışma Derneği Yönetim kurulu Başkanı Ahmet Nuri Etlik şunları söyledi. Aksaray’ı şiire doyuracak ve bu güzel şehrimizin uluslar arası tanıtımına vesile olacak bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz.Fazla söze hacet olmadığını düşünüyorum.Bu kadar şairi bir araya getirmek ve onları da Aksaray da ağırlamak kolay olmayacak.Ama biz bu güzel şehrimizi tanıtmak için yola çıktık.Güçlü bir kadromuz var ve gece gündüz çalıştık.Almanya Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Sayın Mümin Uluç’u Aksaray’a davet ettik ve bu organizasyonu Aksaray’ın Uluslararası tanıtımı için burada yapılmasını istedik ve sağ olsun bizi kırmadı ve böyle bir organizasyonu burada yapacağız. Yapacağımız bu programı TRT Anadolu 200 tane Yerel TV ve Avrupa da yayın yapan Türklerin en çok izlediği Ulusal bir TV kanalı yayınlayacak. Ücretsiz olacak bu organizasyona tüm Aksaraylıları davet ediyoruz. Bunun gibi ve buna benzer organizasyonlarımıza zaman zaman devam edeceğiz. Biz Aksaray’ımızı layık olduğu yere taşımak için Yönetim Kurulu üyelerimizle çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Biz tüm yetkililerden, Sivil Kuruluş Örgütler inden yanımızda olmalarını istiyoruz dedi.

Hastaneye 11 Uzman Hekim Atandı

Tayin, askerlik ve aile hekimliği uygulaması nedeniyle hekim sayısı düşen Aksaray Devlet Hastanesine çeşitli branşlarda 11 uzman hekim atandı.
 
Tayin, askerlik ve aile hekimliği uygulaması nedeniyle hekim sayısı düşen Aksaray Devlet Hastanesine çeşitli branşlarda 11 uzman hekim atandı.
Psikiyatri, Dahiliye ve Anestezi branşları olmak üzere Genel Cerrahi, Plastik Cerrahi, Radyoloji ve Patoloji branşlarında atanan uzman hekimler, görevlerine ve hasta kabulüne başladılar. Son hekim ataması ile birlikte Aksaray Devlet Hastanesinin uzman hekim sayısı 88’e yükseldi.Yeni ataması yapılan uzman hekimlerin branşları ve isimleri de şu şekilde:
Psikiyatri:Uzm.Dr. Raziye Serçin Çavuş, Uzm.Dr. Şehnaz Neslihan Gürz Yalçın,Genel Cerrah:Op.Dr. İsmail Çakır, Plastik Cerrah:Op.Dr. Reşat Altuğ Aktaş, Dahiliye:
Uzm.Dr. Meltem Arıduru, Uzm.Dr. Mehmet Muhittin Yalçın, Uzm.Dr. Selma Özgüngör Coşkun, Anastezi: Uzm.Dr. Ayşe Ergen, Uzmn.Dr. Tolga Sezer, Patoloji:
Uzm.Dr. Tolga Bağlan, Radyoloji: Uzm.Dr. Fatma Ülkü Koçak olduğu belirtildi.

“Bu Çocukların Duası Bizim İçin Her Şeye Bedeldir “

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Aksaray Belediyesinin, ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik yaptığı yardımlar devam ediyor.
 
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Aksaray Belediyesinin, ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik yaptığı yardımlar devam ediyor. Bu yıl 47 ilköğretim okuluna 53 bin TL’lik önlük, ayakkabı ve kırtasiye yardımı yapılıyor.
Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, sembolik olarak okulları hem ziyaret ediyor hem de yardımları bizzat kendi elleriyle teslim ediyor.

Başkan Nevzat Palta, Fatma Mithat Gürsoy İlköğretim Okulunu ziyaret ederek, burada tespit edilen öğrencilere kırtasiye ve giyim yardımında bulundu.

Okul müdürü Mehmet Aras, yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Nevzat Palta’ya yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ederek şunları söyledi “Başkanımızın Aksaray’a yaptığı hizmetlerin yanı sıra eğitime de önem vermesi bizi ayrıca memnu etmektedir. Sosyal belediyeciliğin gereği olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı unutmaması ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi sevindirmesi ve bunların ihtiyaçlarını gidermek için okulumuza teşrif etmeleri bizleri sevindirmiştir. Belediye Başkanımızın “En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır” felsefesi gereği öğrencilerimize yaptığı yardımlardan dolayı öğrencilerimiz, velilerimiz ve okulumuz adına kendilerine teşekkür ediyorum.”

Başkan Nevzat Palta ise yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi “Aksaray Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda 47 adet ilköğretim okulumuza okul yönetiminin bildirdiği ihtiyaç listesi çerçevesinde yardımlar yapıyoruz. Bu kapsamda bugünde Fatma Mithat Gürsoy İlköğretim Okulumuza ilköğretim çantası, kız ve erkek önlüğü, ayakkabılar ile diğer kırtasiye malzemeleri olmak üzere çeşitli yardımlarda bulunduk.

Burada önemli olan yapılan yardımların yerini bulmasıdır. İhtiyaç sahibi öğrencileri öğretmenler ve okul idarecileri belirlediği için tabi ki bu yardımlar yerini buluyor. Öğrencilerimizin gözlerindeki sevinci ve pırıltıyı gördüğüm zaman mutlu oluyorum.Bazen de ders aldığımız oluyor.Görüyoruz çocuk okula gelmiş ayağında çorabı yok.Hangimiz çocuğumuzun çorapsız okula gitmesini isteriz.Hiçbir anne baba bunu istemez ve yapamaz.Bazı çocuklar terlikle okula gelmiş.Parası olan bir aile çocuğunu okula terlikle göndermez.Dolayısıyla dünya toz pembe değil.Marka ayakkabıları beğenmekte zorlanan bir kitlede var.Ama.Ayağında terlikle okula gelen öğrenci gerçeği de var.İşte bunlara tek başına çözüm bulmak zor.Şehrin idarecileri olarak bizler ve sizlerinde katkılarıyla bunlara yardımcı oluyoruz.Bu çocukların duası bizim için her şeye bedeldir..

Yapılan yardımların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonrada elimizden geldiğince imkânlarımız dâhilin de öğrencilere yardımlarımız devam edecektir.”

Belediye Başkanı Nevzat Palta, yapılan konuşmaların ardından ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye, önlük, çanta ve ayakkabı dağıttı.

Belediye Başkanı Nevzat Palta’nın yaptığı yardımları büyük bir sevinçle kabul eden öğrenciler,  Başkan amcalarına teşekkür ettiler.

Başkan Kadın Programları Ve Dizileri Eleştirdi

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, hanımlara yönelik düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada TV’lerdeki kadın programları ve dizilerin toplum ahlakına uygun olmadığını söyledi.
 
Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, hanımlara yönelik düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada TV’lerdeki kadın programları ve dizilerin toplum ahlakına uygun olmadığını söyledi. Başkan Nevzat Palta, TV’deki kadın programlarını hiç şık bulmadığını tamamen hayali ve gerçek dışı olduğunu belirterek bu tür programların toplumdaki insanların pozitif enerjisi ve düşüncelerini yok ettiğine dikkat çekti.

TV’lerdeki programlarda ve dizilerde yaşanan hayatların 73 milyon insanı temsil etmediğinin altını özellikle çizen Başkan Nevzat Palta dizilerdeki hayat tarzının sanki gerçekmiş gibi algılayan hanımlar, genç kızlar ve erkeklerin o yaşam tarzına özenmesiyle ailede huzursuzluklar yaşanmaya başlandığını, Huzursuz aileler, mutsuz yuvalar, internet dünyasına dalmış aileler olduğunu söyledi
“Toplum gidiyor” diyen Başkan Nevzat Palta “Bunları neden söyleme gereği duydum. Toplumu oluşturan ailedir. Eğer aile temelimiz sağlam olmazsa, ailelerimiz iyi eğitim almış, milli ve manevi değerler ile temel değerlerimiz, ahlaki değerlerimiz, iyi verilmemişse huzursuz bir aile huzursuz bir toplumu oluşturur mutlu bir aile mutlu bir toplumu oluşturur. Onun için önce herkesi kendisini sonrada ailesini kurtarmalıdır. Ailemizi kurtarırsak bütün toplum kurtulur. Çocuklarınıza sahip çıkın Onların neler yaptığına bakın. Onları başıboş bırakmayın.”

Akmek’te Sertifika Sevinci

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta’nın en önemli projelerinden biri olan AKMEK’te 2010 yılı 2. dönem kurslarında 77 hanım kursiyere sertifikaları verildi.
 
Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta’nın en önemli projelerinden biri olan AKMEK’te 2010 yılı 2. dönem kurslarında 77 hanım kursiyere sertifikaları verildi.
Yaklaşık 3 ay boyunca Aksaray Belediyesi Meslek Edindirme Kurusu’nda Çeyiz ürünleri hazırlama, kurdela nakışı,çini işlemeciliği,bilgisayar ve tezhip eğitimi gören hanım kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

Aksaray Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen törene Belediye Başkanı Nevzat Palta, Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, Halk Eğitim Müdürü Azmi Arı,  kurs eğitmenleri ile kursiyerler katıldı.

En haz aldığı işlerin başında AKMEK’in geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Palta, kursa katılan bayanların şanslı olduğunu belirtti.

Kursa gelerek meslek öğrenen bayanların diğer taraftan zamanını da verimli ve dolu kullandığını hatırlatan Başkan Nevzat Palta, konuşmasında şu görüşlere yer verdi “ Aksaray Belediyesi AKMEK olarak birkaç yıldır hakikaten çok güzel hizmetlere imza attık.Bu bizim için bir onur ve gurur kaynağıdır.Burada bize her zaman destek olan Milli eğitim ve halk eğitim müdürlüğümüze yürekten teşekkür ediyorum.Teknik ve lojistik anlamda bize destek veriyorlar.Biz burayı kurduktan sonra değişik kurslar açtık ve verdiğimiz emeğin karşılığını aldığımız gördük.Bu karşılık nedir? İnsanların kurslarımıza olan ilgisidir. Kursa gelen öğrencilerin bir şeyler öğrenme istek ve gayretleridir. Kursları bitirdikten sonra kursiyer kardeşlerimizin memnuniyeti bizim bu işi doğru yaptığımızın bir göstergesidir.2009 seçimlerinde sonra zaten söz vermiştik AKMEK’i güçlendireceğiz, kurlarımızın sayısını artıracağız diye bir söz vermiştik. Güzel mekanlar oluşturduk.Kursiyerlerimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için spor salonlarından kafeteryasına kadar bir çok yenilik getirdik.Aksaray Belediyesi Meslek Edindirme Kursları olarak 567 kişiye  kurs vermişiz.Bu rakam az bir rakam değil.Kısa sürede yapılan bir hizmet bu.Dolayısıyla 567 hanım kardeşimiz AKMEK’te hem meslek edindi hem de zamanını en iyi şekilde değerlendirdi.Çeyiz ürünleri kursunda 15 kişi , Kurdele nakışında 10 kişi, çini işlemeciliğinde 9 kişi, bilgisayarda 26 kişi, tezhipte 17 kişi olmak üzere toplam 77 hanım kardeşimize sertifikalarını vereceğiz.Bu kurslar çok önemli ama asıl önemli olan nokta bayanların kendine meslek edinmeleridir. Bu kursa gelenler şanslı. Zira kursa gelmeselerdi Televizyon başında boşa zaman geçireceklerdi. Bilhassa sabah programlarının içi son derece boştur. Bu programlarla insanlarımızın zamanı heba ediliyor” dedi.       
            
Belediye Başkanı Nevzat Palta, kursların düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti. Konuşmaların ardından 77 kursiyere sertifikaları verildi.