Ülker Grubu Aksaray’a Dev Bir Yatırım Düşünüyor

Hayvancılığın Adı Sadece Cazibe Kaldı

Hastaneden Dönen Aile Kaza Geçirdi: 1 Ölü, 5 Yaralı

Eşmekaya Sazlığı Kurumaya Yüz Tuttu

Kamyonlarda Takograf Denetimi Sürüyor

23 Eylül 2010 Perşembe

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube ile Bölge trafik ekipleri kamyonlarda genel kontrol ile tonaj kontrolü yaptı.

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube ile Bölge trafik ekipleri kamyonlarda genel kontrol ile tonaj kontrolü yaptı. Eksik evrak ve kurallarla uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube ekipleri Aksaray Nevşehir karayolunda genel denetim ve takograf kontrolü yaptı.  Kontrollerde kamyon sürücülerinin takograflarda genellikle kurallara uyduğu tespit edilirken, muayenesi biten ve ehliyeti yetersiz olan sürücülere cezai işleme çarptırıldı. Denetimlerin devam edeceğini belirten yetkililer, sürücüleri yol durumuna göre araçlarını kullanmayı önerdiler.


TONAJLI ARAÇLARA AKSARAY’DAN GEÇİT YOK

Aksaray Bölge Trafik ekipleri, Aksaray’dan ağır tonajlı araçların geçine izin vermemede kararlı. Trafik görevlileri, şehirlerarası yollarda kanunların verdiği yetkileri kullanarak gerek insanların can ve mal güvenliklerinin sağlanması, gerekse karayollarının yapısına zarar veren ağır tonajlı araçlarla karşı gece gündüz mücadele ederek, karayollarının fiziki yapısının bozulmaması çukurlar ve çökmeler oluşmaması için kararlı bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Şehirler arası karayolu üzerinde tonaj kontrolü gerçekleştiren görevli polis memurları yapmış oldukları sürekli ve kararlı trafik kontrolleri ile adeta “Aksaray’da tonaja geçit yok” dediler.


TONAJA MÜSAADE YOK

Türkiye’nin bütün illerinden rahatlıkla geçtiklerini ancak Aksaray’a geldiklerinde yoğun bir şekilde trafik kontrollerine yakalandıklarını beyan eden ağır tonajlı yük taşıyan  sürücüler bu durumdan rahatsız olduklarını beyan ediyorlar. Aksaray’dan geçerken, özellikle Trafik Polislerinin kontrol yapmadığı saatleri tercih etmeye çalışan sürücüler, bunda da başarılı olamadılar. Günün belirsiz saatlerinde yapılan kararlı ve sürekli tonaj uygulamalarında olumlu neticenin alındığı öğrenildi.

0 yorum:

Yorum Gönder